Lotus cauta finantare pentru sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.11.2009
Oficialii echipei Lotus au admis ca sunt in cautarea unor investitori pentru echipa, in contextul in care bugetul actual reprezinta numai 10% din cel al Scuderiei Ferrari.

Lotus F1 Racing a fost acceptata pe grila de start a Formulei 1 cu numai doua luni in urma, iar echipa a prezentat deja primele fotografii cu monopostul pentru 2010 si si-a anuntat intentia de a-l angaja pe experimentatul Jarno Trulli.

Cu toate acestea, Kamarudin Meranun, unul dintre directorii echipei, a admis ca Lotus este in cautarea unui investitor strategic, principala tinta fiind atragerea companiei malaeziene Petronas, care pana in acest an a sponsorizat BMW-Sauber.

Bugetul actual al echipei este de 47 de milioane de dolari, in contextul in care Ferrari mizeaza pe o suma ce variaza intre 300 si 400 de milioane de dolari. Costurile celor de la Lotus sunt ameliorate insa de faptul ca Tony Fernandes, seful echipei, detine compania aeriana AirAsia, cheltuielile legate de transportul la Marile Premii urmand astfel sa fie mai mici.

Pe de alta parte, echipa sustine ca a primit peste 6500 de cereri pentru cele 225 de posturi disponibile in cadrul team-ului, iar monopostul va fi finalizat la jumatatea lunii februarie.

Via | Reuters

Taguri: Lotus, finantare

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru