Lotus intenţionează să folosească sistemul DDRS la Spa

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a confirmat că intenţionează să utilizeze sistemul DDRS pe monopost în Marele Premiu al Belgiei, chiar dacă o decizie finală nu a fost încă luată.

Esential 1 este numarul curselor in care Lotus a folosit sistemul DDRS (Silverstone)
Circuitul de la Spa-Francorchamps este unul dintre cele mai bune pentru utilizarea sistemului DDRS, care permite creşterea vitezei pe liniile drepte independent de tradiţionalul sistem DRS.

Tehnologia a fost utilizată de Lotus doar în Marele Premiu al Marii Britanii şi nu a dat rezultatele aşteptate, însă directorul de operaţiuni Alan Permane a confirmat intenţia echipei de a monta sistemul pe monopostul E21 cu ocazia cursei de la sfârşitul acestei săptămâni.

"Nu am luat încă decizia finală în privinţa utilizării, dar am efectuat multe simulări cu acest concept pentru a clarifica această decizie. Există o şansă bună ca sistemul să-şi facă apariţia", a declarat britanicul.

Am efectuat multe simulări cu acest concept pentru a clarifica această decizie. Există o şansă bună ca sistemul să-şi facă apariţia.

Alan Permane
Director operatiuni Lotus
Lotus a confirmat anterior că nu va introduce update-uri majore pe monopost în a doua jumătate a sezonului, cel mai probabil din cauza dificultăţilor financiare, însă Permane a dezvăluit că monopostul va beneficia la Spa de câteva îmbunătăţiri de natură mecanică şi aerodinamică.

"Datorită faptului că circuitul de la Spa este aproape din punct de vedere geografic, putem munci la fabrica de la Enstone până marţi noapte pentru a avea suficient timp să aducem update-urile până joi dimineaţă.

Avem câteva update-uri mecanice şi aerodinamice, aşa că suntem încrezători că putem face un nou pas înainte", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (6)

  • babineamu
    au deja sistemul K.I.M.I care a functionat foarte bine la Spa in trecut. Poate e bun si asta ddrs.
    10 1
  • Kimi nu este atat de rapid precum credeti. In ultimele curse l-a domitat Grosjean
    0 9
  • Gigi,nu stiu ce intelegi prin ultimile curse. Din ce stiu eu ,nu Grosjean a castigat in Ungaria si in Germania dar al doilea a fost Kimi.E interesant cum te domina coechiperul clasat sub tine....Poate tu inca revezi cursa campionilor unde Grosjan e cel mai tare
    2 0
  • Ion, daca urmareai cu atentie cursa, ai fi obsevat ca Grosjean a fost mai rapid decat kimi in cursa dar a primit drive troght datorita depasirii "neregulamentare" efectuata asupra lui Massa. dar ca ritm a fost peste kimi.
    PS: la fel si la nurburgring ritmul lui grosjean a fost mai bun
    0 1
  • Grojan in calificai a fost mai bun dar in cursa nu aici este si un no strategia e aleasa in asa fel ca Grojan sa ajunga in urma lui Kimi primul trebuie sa fie pilotul cu sansele cele mai mari la titlu
    1 1
  • Catre domnul Daniel Popescu,

    Domnule administrator, va rog nu mai stergeti comentariul pe care l-am facut initial legat de o stire F1 si care consider ca fost civilizat, citez: "Grosjean a fost mai rapid decat Kimi in ultimele 2 curse" - Ce este deranjant? Nu dati dovada de profesionalism sau nu vreti sa deranjati fanii lui Kimi...ori si dvs sunteti unul din ei si nu va este tocmai pe plac?

    O zi frumoasa in continuare!

    Cu stima,

    Gigi...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru