Presă: Lotus are datorii de 120 de milioane de euro

de Daniel Popescu
Marti, 06.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus se confruntă cu grave probleme financiare şi a acumulat deja datorii de peste 120 de milioane de euro, în timp ce contractul de sponsorizare cu Infinity Racing nu a intrat încă în vigoare.

Esential 120 de milioane de euro este datoria acumulata de Lotus
35% este procentul de actiuni pe care ar urma sa-l cumpere consortiul Infinity Racing la Lotus
Presa internaţională a publicat la începutul acestei săptămâni noi informaţii îngrijorătoare cu privire la situaţia financiară a celor de la Lotus.

Chiar dacă luptă pentru titlul mondial cu Kimi Raikkonen, britanicii se confruntă cu datorii de peste 120 de milioane de euro, potrivit publicaţiei germane Motorsport Total.

Lotus a refuzat să comenteze aceste informaţii, însă acestea par să fie confirmate indirect şi de oficialii echipei, după ce directorul operaţiunilor de cursă Alan Permane a dezvăluit că nu există niciun alt update major pentru a doua jumătate a sezonului.

Chiar dacă echipele încep să pună tot mai mult accentul pe dezvoltarea monoposturilor de anul viitor, decizia celor de la Lotus are cel mai probabil o justificare financiară în condiţiile în care Raikkonen este încă implicat în lupta pentru titlul mondial.

Potrivit sursei citate, echipa a trecut printr-o situaţie financiară gravă şi în luna octombrie a anului trecut, când a fost salvată de banii primiţi de la Bernie Ecclestone pentru drepturile TV.

Între timp, proprietarul Genii Capital a vândut 35% din acţiuni unui consorţiu misterios numit Infinity Racing, însă echipa a confirmat ulterior că tranzacţia nu este încă finalizată.

"Vom reorganiza procesul financiar al echipei. Ne aşteptăm la o investiţie financiară majoră care face parte din planurile de viitor ale echipei. Ar putea fi ceva întârzieri, dar acestea vor fi remediate în câteva zile", a precizat şeful Eric Boullier.

Via Motorsport Total

Comentarii (2)

  • dumi_p
    Mare minune daca Kimi mai ramane la Lotus si la anul.
    14 0
  • Petrov
    Russia rezolva buba si ar merita o a doua sansa..
    parerea mea.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru