Lotus lansează un monopost de Formula 1 în ediţie limitată

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.08.2010
Constructorul britanic Lotus va lansa un monopost de Formula 1 într-o ediţie limitată de 25 de exemplare disponibile pentru achiziţionare în schimbul a 780.000 de euro.

Persoanele ce dispun de resurse financiare generoase vor avea în curând oportunitatea unică de a experienta viaţa de pilot de Formula 1, chiar dacă nu au nicio tangenţă cu cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor.

Constructorul britanic Lotus pregăteşte lansarea unui model în ediţie limitată inspirat din Formula 1, care va fi disponibil pentru achiziţionare pentru orice pasionat capabil să plătească aproximativ 780.000 de euro.

Botezat T125, modelul are înfăţişarea unui monopost de Formula 1 şi va fi dotat cu un motor Cosworth V8 de 3.5 litri capabil să genereze 631 cai putere, iar cutia de viteze va fi secvenţială şi semiautomată în şase rapoarte, în timp ce turaţia maximă a motorului va fi de 10.300 rpm.

Masa noului model va avea doar 650 kg, cu numai 10 kg mai mult decât masa maximă de  640 de kg a unui monopost de Formula 1, potrivit regulamentului din sezonului 2011. Nivelul de performanţă nu va fi însă cel din Marele Circ, ci apropiat de cel întâlnit în competiţie GP2, în care monoposturile sunt cu aproximativ şase secunde pe tur mai lente decât cele de Formula 1.

  • CUM SĂ EXPERIMENTEZI VIAŢA DE PILOT DE FORMULA 1

Noul T125 va fi disponibil în numai 25 de exemplare, iar clienţii vor fi înscrişi într-un club select şi vor participa la curse organizate de Lotus pe diverse circuite de pe continentul european.

Pentru a se adapta la rigorile unui monopost de competiţie, cumpărătorii vor primi sfaturi din partea lui Jarno Trulli, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din Formula 1, dar şi din partea mecanicilor, inginerilor şi nutriţioniştilor.

Monopostul va putea fi rulat fără sprijin din partea acestora, însă maşina trebuie adusă la service după fiecare 4500 km parcurşi.

Din cauza caracterisiticilor asemănătoare cu cele ale unui monopost de Formula 1, Lotus T125 nu a fost omologat pentru circulaţie pe drumurile publice, iar echipa Lotus Racing ce a debutat în Marele Circ în acest an nu este implicată în niciun fel în acest proiect. Maşina este construită la sediul central al Lotus din localitatea Hethel, iar primele 10 exemplare vor fi puse în vânzare în luna aprilie a anului viitor.

Numele şi numărul de exemplare din această ediţie limitată au fost alese ca urmare a faptului că Lotus a câştigat primul titlu mondial al constructorilor în Formula 1 în sezonul 1963 cu monopostul Lotus 25.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Tot respectul!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru