Lotus mizeaza pe intrarea in Formula 1 in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.09.2009
Echipa Lotus spera sa debuteze in Formula 1 in sezonul 2010 in locul celor de la BMW-Sauber, bazandu-se pe sprijinul constructorului Proton si al companiei petroliere Petronas.

Constructorul BMW incearca sa gaseasca o solutie viabila pentru salvarea echipei de Formula 1 cu sediul la Hinwil dupa retragerea din competitie la finalul acestui sezon.

Sperantele germanilor risca insa sa fie naruite de un consortiu de companii din Malaezia care forteaza intrarea in competitie chiar din sezonul viitor cu echipa Lotus.

Constructorul malaezian Proton detine drepturile comerciale pentru utilizarea brandului Lotus, iar echipa ar urma sa fie finantata si de compania petroliera Petronas, partenerul traditional al echipei BMW-Sauber. Anterior, s-a speculat intens ca Petronas doreste sa-si mareasca influenta in Formula 1, iar o alianta cu conationalii de la Proton ar fi benfica si pentru statul malaezian.

Lotus se bazeaza deja pe serviciile reputatului director tehnic Myke Gascoyne, care a colaborat anterior cu Jordan, Renault, Toyota si Force India. In plus, Lotus l-a numit in functia de CEO pe Dany Bahar, fostul brand manager al celor de la Ferrari.

In prezent, FIA analizeaza ofertele depuse pentru cel de-al 13-lea loc pe grila de start a Formulei 1 din sezonul urmator, un anunt oficial in privinta castigatorului fiind asteptat in urmatoarele saptamani.

Via | Autosport

Taguri: Lotus, Petronas, Proton

Comentarii (4)

  • Eroare
    Dupa ce l-ati scos pe Luca Badoer din lista pilotilor, cel putin mie, care-l aveam selectat, imi pare :

    "A PHP Error was encountered
    Severity: Notice

    Message: Undefined index:

    Filename: controllers/account.php

    Line Number: 95"

    Si acum nu-l mai pot inlocui cu alt pilot.
    0 0
  • @stroakle
    Este o problema care afecteaza browserul Internet Explorer. Incearca cu Firefox, va aparea aceeasi eroare dar vei putea sa-l inlocuiesti pe Badoer.
    0 0
  • salutare
    sau incearca google chrome!
    0 0
  • sau opera 10 :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru