Lotus negociază cu Renault un parteneriat pentru motoare

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.07.2010
Lotus Racing este foarte aproape de a ajunge la o înţelegere pentru a utiliza motoare Renault în sezonul viitor.

Presa internaţională speculează de câteva săptămâni că Lotus Racing este determinată să renunţe la parteneriatul cu Cosworth pentru furnizarea motoarelor din cauza performanţelor slabe ale unităţii britanice.

Cea mai bună opţiune pentru Lotus în acest moment este Renault, iar reprezentaţii constructorului francez s-au întâlnit duminică la Silverstone cu Tony Fernandes, şeful Lotus Racing, şi Mike Gascoyne, directorul tehnic al team-ului.

Lotus a refuzat să facă orice comentariu în privinţa negocierilor, însă Gascoyne a sugerat că echipa sa analizează modul în care poate rezilia actualul contract cu Cosworth, care va expira la finalul sezonului 2012. "Avem un contract cu Cosworth şi discutăm cu ei modul în care putem colabora în viitor", a declarat oficialul britanic pentru postul de televiziune BBC.

Pe de altă parte, Lotus se afla în discuţii avansate cu deţinătorii brandului Team Lotus pentru a utiliza numele legendarei echipei fondate de Colin Chapman.

Fosta echipa Lotus a utilizat motoare Renault în Formula 1 în perioada 1983-1986, interval de timp în care a obţinut cinci victorii.

Via | BBC Sport

Comentarii (1)

  • Lotus
    Admirabila determinarea celor de la Lotus de a-si face un nume un Formula 1.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru