Lotus nu a decis dacă va concura cu sistemul DDRS şi la Nurburgring

de Daniel Popescu
Joi, 04.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus nu a stabilit încă dacă va utiliza sistemul DDRS în Marele Premiu al Germaniei, întrucât sporul de performanţă înregistrat la Silverstone a fost limitat.

Lotus a utilizat pentru prima oară într-o cursă sistemul DDRS în Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârşitul săptămânii trecute, dar numai pe monopostul lui Kimi Raikkonen.

O analiză comparativă a performanţelor obţinute de Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean a demonstrat însă că noul sistem nu a adus un avantaj major, motiv pentru care echipa nu a decis încă dacă va păstra DDRS pe monopost şi în Germania.

"Avantajele din ambele sisteme au fost în mare parte aceleaşi. După ce confirmăm toate datele am putea merge înainte cu o combinaţie între cele două sisteme, care au fost dezvoltate în paralel, dar separat. Asta nu se va întâmpla însă în Germania, unde nu am decis încă ce pachet vom utiliza", a declarat Alan Permane, unul dintre tehnicienii Lotus care s-au ocupat de dezvoltarea noului sistem DDRS.

În schimb, şeful Eric Boullier consideră că sistemul va fi implementat din nou pe monopost mai devreme sau mai târziu. "Ar trebui să-şi mai facă apariţia în acest sezon.

Am dezvoltat şi un nou pachet aerodinamic care aduce de asemenea beneficii", a precizat francezul.

Via F1Technical

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru