Lotus: "Putem reduce diferenţa faţă de echipele de top"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 07.03.2012
Eric Boullier este convins că Lotus este capabilă să reducă diferenţa care o separă de Red Bull şi McLaren după rezultatele promiţătoare din teste.

Lotus a fost una dintre surprizele plăcute ale testelor din această iarnă, reuşind să obţină cu regularitate rezultate bune şi să impresioneze prin noul monopost E20, în ciuda unor probleme la şasiu care au forţat echipa să abandoneze a doua sesiune de evaluare.

Pe baza datelor acumulate în această perioadă, şeful Eric Boullier şi-a exprimat convingerea că Lotus va fi capabilă să reducă şi mai mult distanţa care o separă de echipe de top precum Red Bull şi McLaren pe parcursul sezonului care va începe peste numai nouă zile în Australia.

"Ceea ce este foarte încurajator este că, chiar dacă credem că ei sunt în faţa noastră, atunci diferenţa faţă de anul trecut s-a redus, ceea ce demonstrează că putem recupera. Cu siguranţă trebuie să forţăm mai mult, dar putem reduce diferenţa şi depinde de noi să ne descurcăm mai bine în acest an şi chiar şi mai bine anul viitor", a declarat francezul.

În plus, Boullier a minimalizat defecţiunile tehnice la şasiu înregistrate la Barcelona tocmai prin faptul că echipa a obţinut rezultate convingătoare în sesiunea de debut de la Jerez.

"Partea bună este ca monopostul a fost bun din prima zi.

Monopostul în sine a fost foarte bine desenat şi este cu siguranţă un pas înainte faţă de anii trecuţi. Asta ne-a permis să parcurgem mulţi kilometri la Jerez. Apoi am avut un mic recul la al doilea test, când am ratat patru zile, iar ultimul test nu cred că a fost prea rău", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Boullier, Lotus

Comentarii (3)

  • Sincer,incepe sa...
    ...ma plictiseasca toata verva asta in jurul acestei echipe!Peste tot se vorbeste despre rezultatele din teste ce bune au fost,ca fac si dreg etc.
    Oameni buni,testele sunt niste teste.Atat!Pana la a ajunge sa se bata ei cu Red Bull si Mclaren mai au nevoie de cel putin un sezon.Deocamdata trebuie sa treaca de Mercedez ca anul trecut au fost in urma lor,apoi sa se uite mai departe.Bine,ma indoiesc ca si nemtii au stat degeaba,dar asta e alta poveste.
    Oricum,faptul ca a venit Kimi la echipa e un lucru bun,dar nu garanteaza succesul.nu pe termen scurt cel putin.uitati-va la schumi.
    Asa ca eu zic sa ne calmam sa asteptam noul sezon si primrle 3-4 curse si apoi mai vedem.Deocamdata ordinea de referinta de la care se pleaca e cea din sezonul trecut.Vedem cine urca si cine coboara!
    12 4
  • Mda...
    Si totusi,daca te gandesti ca au mai fost surprize,gen Brawn GP,nu vad de ce nu ar avea sanse chiar fiecare echipa,cel putin teoretic,deocamdata in faza in care suntem.
    Iar noua Lotus Team de fapt e vechea Renault,care nu cu asa de multi ani in urma castiga campionatul,deci nu vad chiar nimic imposibil sa ia chiar si titlul in anul competitional ce tocmai va incepe.Atuuri au destule,zic eu,chiar daca Kimi e dupa niscaiva pauza...
    Cea mai placuta surpriza pentru mine ar ramane ca Schumi sa castige macar ceva curse,sa nu zic de bataie pentru titlu,asta ar inchide gura la multi care-l considera terminat doar pentru ca pana acum nu a prea avut masina cu care sa se inteleaga...
    2 0
  • Cu siguranta: DA
    La fel de bine s-ar fi putut realiza acest deziderat sezonul trecut, dar a fost compromis prin pierderea lui Kubica! Da! Lotus va avea un cuvant de spus in 2012!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru