Lotus Racing vrea să concureze la jumătatea plutonului în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.12.2010
Mike Gascoyne speră ca Lotus Racing să concureze la acelaşi nivel cu Toro Rosso, Williams şi Force India în sezonul 2011 al Formulei 1.

După ce în 2010 s-a evidenţiat ca cea mai bună dintre cele 3 noi echipe acceptate pe grila de start, Lotus Racing are planuri mult mai ambiţioase pentru anul viitor.

Echipa deţinută parţial de guvernul din Malaezia şi condusă de Tony Fernandes îşi propune să lupte la jumătatea plutonului şi să se infiltreze intre echipe cu tradiţie precum Toro Rosso, Williams şi Force India.

"Obiectivul pentru sezonul trecut a fost să fim cei mai buni dintre cele trei noi echipe. Dar adevăratul scop a fost construirea unei echipe în spatele monoposturilor. Anul trecut a fost vorba despre punerea oamenilor experimentaţi la un loc pentru a putea construi un monopost mai competitiv pentru sezonul următor. Nu cred că am făcut un sezon rău, având în vedere că timpul a fost limitat la 5 luni pentru a ajunge cu un monopost pe grila de start. Dar obiectivul pentru sezonul următor este să terminăm la mijlocul plutonului, printre Toro Rosso, Williams şi Force India", a declarat Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Lotus Racing, pentru publicaţia malaeziană Star.

Ambiţiile celor de la Lotus Racing sunt influenţate de parteneriatele semnate cu Renault şi Red Bull Technology pentru utilizarea motoarelor şi, respectiv, a cutiilor de viteze furnizate de acestea.

Gascoyne a avertizat însă ca aceste noutăţi nu vor conduce la progrese dacă monopostul nu va fi la rândul său îmbunătăţit.

"Avem un motor şi o cutie de viteze posibil mai bune decât în sezonul trecut, dar trebuie să fim realişti. Motorul şi cutia de viteze nu te pot face mai rapid pur şi simplu. Nu putem spune că vom lupta cu Red Bull Racing doar pentru că avem aceleaşi motoare sui cutii de viteze ca şi ei", a mai precizat britanicul.

Lotus Racing intenţionează să concureze sub numele Team Lotus în 2011, ceea ce ar naşte un conflict cu Lotus Renault GP, noul nume sub care va concura Renault F1 Team anul viitor.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru