Lotus: "Raikkonen rămâne în lupta pentru titlul mondial"

de Daniel Popescu
Marti, 04.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen va lupta pentru titlul mondial chiar dacă nu deţine un monopost capabil să câştige curse, potrivit şefului echipei Lotus, Eric Boullier.

Dacă termină pe podium în fiecare weekend, Raikkonen va fi în măsură să lupte pentru titlu.

Eric Boullier
Sef Lotus
În ciuda statutului de favorit de care s-a bucurat, Kimi Raikkonen nu a putut emite pretenţii la victorie în Marele Premiu al Belgiei. Finlandezul nu a avut nicio clipă posibilitatea de a ataca poziţia liderului Jenson Button, iar în cele din urmă s-a mulţumit doar cu locul trei după ce a fost devansat inclusiv de Sebastian Vettel, aflat pe o strategie cu o singură oprire la boxe.

La finalul cursei, fostul campion mondial a admis că nu putea spera la victorie în contextul în care monopostul Lotus nu a fost suficient de rapid, însă acest lucru nu-l împiedică pe şeful Eric Boullier să spere la câştigarea titlului mondial. Francezul consideră că Raikkonen ar putea deveni campion mondial chiar dacă nu va reuşi să câştige curse, cu condiţia să se claseze de fiecare dată pe podium

"Cu siguranţă putem lupta pentru titlu.

Depinde de noi să-i oferim un monopost bun şi să nu ratăm oportunităţile. Dacă termină pe podium în fiecare weekend va fi în măsură să lupte pentru titlu. Are trei podiumuri în ultimele patru curse şi, chiar dacă nu are cel mai rapid monopost, este tot acolo", a declarat el.

Raikkonen a mai trecut printr-o situaţie asemănătoare în carieră în sezonul 2003. Pe atunci pilot al echipei McLaren, finlandezul avea şanse matematice la titlul mondial în ultima cursă a sezonului, în ciuda faptului că obţinuse o singură victorie comparativ cu cele şase ale lui Michael Schumacher. În cele din urmă, germanul a devenit campion mondial cu un avans de numai două puncte în faţa lui Raikkonen, după ce şi-a îndeplinit obiectivul de a termina pe locul 8 la Suzuka, iar finlandezul a ocupat doar poziţia a doua.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • " însă acest lucru nu-l împiedică pe şeful Eric Boullier să renunţe la ideea de a câştiga titlul mondial." - sigur nu v-a dat cu virgula? :)
    1 1
  • Multumesc, am corectat :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru