Lotus renunţă din nou la sistemul DDRS

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a decis să nu utilizeze sistemul DDRS la Suzuka în urma rezultatelor nesatisfăcătoare din antrenamentele de vineri.

Lotus intenţiona să utilizeze în premieră noul sistem Double Drag Reduction System (DDRS) în cadrul Marelui Premiu al Japoniei şi a evaluat această componentă în antrenamentele libere de vineri pe monopostul lui Kimi Raikkonen.

Informaţia a fost dezvăluită chiar de pilotul finlandez, care afirmă că sistemul DDRS nu a funcţionat conform aşteptărilor şi, în plus, a complicat setarea generală a monopostului.

"A funcţionat un pic, dar nu îl vom utiliza. În plus, am avut alte câteva probleme care nu ne-am ajutat să ne facem cea mai bună idee. Dar nu ne-ar face dintr-o dată câştigători dacă ar  funcţiona 100%. Cred că trebuie să întrebaţi echipa, dar la început a funcţionat bine, iar apoi nu a fost aşa uşor cum ne-am fi aşteptat, dar învăţam", a declarat el.

Urmareste Automarket
De altfel, Raikkonen a terminat sesiunea de antrenamente de vineri după-amiaza doar pe locul 14.

Noul sistem DDRS inovat de Lotus promite creşterea vitezei pe liniile drepte cu 10-15 km/h, fiind considerat una dintre cele mai importante noutăţi de ordin tehnic din sezonul 2012.

Componenta a fost evaluată în premieră la Marele Premiu al Germaniei şi ulterior şi în alte sesiuni de antrenamente de vineri, însă în cele din urmă nu a fost utilizată niciodată în calificări şi curse.

Via Lotus

Comentarii (2)

  • gopolino
    asa si masina lui Ham, a functionat tot un pic
    1 1
  • dar tunelu'.... cum a mers tunelu' .. ca tot este la moda sa dai vina pe el....saracul device.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru