Lotus şi-a stabilit un nou obiectiv: locul trei în clasamentul constructorilor

de Daniel Popescu
Joi, 15.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus consideră că este în măsură să învingă Ferrari şi să termine sezonul pe locul trei în clasamentul constructorilor, după progresele înregistrate în Spania.

Esential 8 este locul ocupat de Lotus in clasamentul constructorilor
62 de puncte este diferenta dintre Ferrari si Lotus
Lotus a avut un debut dezamăgitor de sezon din cauza numeroaselor probleme cu dezvoltarea monopostului ca urmare a dificultăţilor financiare, însă în Spania şi-a adjudecat primele patru puncte.

Echipa este impulsionată şi de prestaţia bună din testele desfăşurate marţi şi miercuri pe acelaşi circuit, iar proprietarul Gerard Lopez este convins că Lotus poate termina sezonul pe locul trei în clasamentul constructorilor.

"Am spus de la începutul sezonului că avem un monopost foarte bun, dar a fost dificil din cauza fundamentului. (În Spania) am avut o problemă electronică cu monopostul lui Romain Grosjean care ne-a costat în lupta cu Ferrari, dar am reuşit să ne îndepărtăm de Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso. Poate că rezultatul final ar fi fost diferit şi am fi putut lupta pentru locul cinci sau şase.

"Aşa că în teorie avem un monopost care este în urma Mercedes, dar toată lumea este în urma Mercedes, şi suntem aproape de Red Bull. Iar asta înseamnă că putem lupta şi învinge orice alt monopost", a declarat omul de afaceri luxemburghez.

Declaraţiile lui Lopez sunt surprinzătoare în contextul în care Lotus abia a câştigat primele puncte, iar Ferrari este la o distanţă de 62 de puncte. Lopez insistă însă că există premise pentru un loc trei în clasamentul constructorilor

"Vrem să luptăm pentru locul trei sau patru în campionat. A trecut un sfert de sezon, cu echipe care şi-au luat puncte una alteia, aşa că nu este uşor pentru nimeni, cu excepţia Mercedes. Faptul că ne-am calificat pe locul cinci şi că am fi fost capabili să terminăm pe cinci sau şase demonstrează că avem un monopost bun", a adăugat el.

Declaraţiile lui Lopez vin în contextul în care Felipe Massa este încrezător că şi Williams poate surclasa Ferrari în clasamentul constructorilor.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • asta am spus si eu, sanse au destul de mari, depinde cum vor dezvolta si daca au bani
    4 6
  • Marius
    Corect, au sanse, dar penntru asta trebuie sa-l dea afara pe Maldonado si sa aduca un pilot adevarat:)
    11 8
  • Bogdan
    Fiecare vorbeste ce l taie capu. Si restu ekipelor sa nu mai faca nimic, nici macar sa nu mai concureze. Le a intrat si lor un sut pe poarta si acu castiga castiga campionatul. Ridicol.
    9 3
  • Locul 2-3 se va disputa intre RBR si Ferrari ... clar!

    pentru locul 4 se bot lua in piept Williams, Lotus, McLaren si Force India

    de locul 1 nu discutam ... din pacate
    5 1
  • mirel_f1
    Nu au nici o sansa la locul 3 la cum merge echipa Lotus in prezent si mai ales Maldonado care nu a facut nimic in 5 curse..
    1 3
  • Maldonado e un fel de Nakajima
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru