Lotus va testa noul monopost la Jerez timp de două zile

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus va efectua două zile de filmare cu noul monopost pentru sezonul 2014 pe circuitul de la Jerez, o oportunitate majoră pentru echipă şi pentru furnizorul de motoare Renault pentru a verifica fiabilitatea sistemelor.

Esential 2 este numarul zilelor de filmare pe care le va efectua Lotus la Jerez
Lotus este singura echipă care nu a participat la prima sesiune de teste din această iarnă, care a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie pe circuitul de la Jerez, din cauza unor dificultăţi financiare.

Publicaţia italiană Autosprint susţine însă că echipa britanică va fi prezentă vineri şi sâmbătă pe circuitul din sudul Spaniei cu scopul de a efectua două zile de filmare în scopuri publicitare. Informaţia nu a fost confirmată oficial, însă o strategie similară au adoptat şi Mercedes, Force India şi Toro Rosso înainte de sesiunea programată la Jerez.

Oportunitate majoră pentru Renault

Cele două zile pe care Lotus le va petrece la Jerez vor fi esenţiale pentru Renault, furnizorul de motoare al echipei. Constructorul francez a avut numeroase dificultăţi în sesiunea de la Jerez atât din cauza unor defecţiuni la sistemul ERS de recuperare a energiei, cât şi ca urmare a designului monopostului Red Bull Racing.

Practic, Renault va avea ocazia să evalueze o serie de schimbări pe care le va introduce la unitatea de propulsie cu speranţa că defecţiunile vor fi remediate.

Între timp, Lotus va recupera o parte din timpul pierdut prin absenţa de la Jerez, chiar dacă nu va avea oportunitatea să utilizeze monopostul la capacitate maximă, întrucât regulament permite rularea în astfel de condiţii cu o viteză de cel mult 100 km/h.

Lotus a prezentat deja imagini digitale cu noul monopost pentru sezonul 2014 şi se va alătura celorlalte 10 echipe în cadrul sesiunii de teste din Bahrain care va avea loc în perioada 19-22 februarie.

Via Autosprint

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru