Mercedes, Force India şi Toro Rosso au efectuat primele tururi cu noile monoposturi

de Daniel Popescu
Sambata, 25.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes, Force India şi Toro Rosso au parcurs în scopuri publicitare primele tururi de circuit cu noile monoposturi pentru sezonul 2014. Echipa germană a prezentat şi sunetul motorului.

Esential 3 este numarul echipelor care au parcurs deja tururi pe circuit cu noile monoposturi
Nu mai puţin de trei echipe au efectuat deja primele tururi cu noile monoposturi cu care vor concura în sezonul 2014, chiar dacă prima sesiune de teste va avea loc săptămâna viitoare.

Mercedes, Force India şi Toro Rosso au profitat de regulamentul care permite efectuarea unor zile de filmare în scopuri publicitare pentru a verifica în premieră noile monoposturi în regim obişnuit de rulare.

Nico Rosberg a parcurs 40 de kilometri la volanul noului W05 pe circuitul de la Silverstone şi va testa la Jerez în a doua şi în a patra zi, în timp ce coechipierul său Lewis Hamilton va experienta monopostul în prima şi în a treia zi de evaluare din sudul Spaniei.

De asemenea, Mercedes a publicat şi un scurt clip video în care este evidenţiat sunetul motorului turbo V6 de 1.6 litri pe linia dreaptă care în trecut reprezenta startul unui tur şi care precede momentul frânarii pentru abordarea virajului Copse.

Tot pe circuitul de la Silverstone, Nico Hulkenberg a urcat pentru prima oară la volanul noului monopost Force India, însă echipa nu a oferit informaţii despre distanţa parcursă şi nici nu a publicat fotografii de la eveniment.

Între timp, Toro Rosso a optat pentru un eveniment similar pe circuitul de la Misano (Italia), acolo unde au urcat la volan ambii piloţi ai echipei, Jean-Eric Vergne şi Daniil Kvyat.

Nu în ultimul rând, Caterham a dezvăluit sunetul noului motor Renault pe bancul de probe, însă relevanţa acestuia este mai scăzută, întrucât înregistrarea s-a făcut într-un laborator şi nu în condiţii obişnuite pe circuit.

Ghidul lansărilor noilor monoposturi din 2014:

▶ 22 ianuarie: Force India: prima fotografie cu noul monopost

▶ 23 ianuarie: Williams: imagini digitale cu FW36

▶ 24 ianuarie: McLaren: lansarea noului MP4-29

▶ 25 ianuarie: Ferrari;

▶ 26 ianuarie: Sauber;

▶ 27 ianuarie: Toro Rosso;

▶ 28 ianuarie: Red BullMercedesWilliams şi Caterham;

▶ 19 februarie: Lotus

Teste de iarnă 2014:

▶ 28-31 ianuarie: Jerez;

▶ 19-22 februarie: Bahrain;

▶ 27 februarie - 2 martie: Bahrain.

Via Mercedes, Force India, Toro Rosso, Caterham

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru