Force India a publicat prima imagine a noului monopost pentru sezonul 2014

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India a publicat miercuri prima imagine a unui monopost de Formula 1 pentru sezonul 2014. Misterul asupra designului persistă, întrucât echipa a prezentat noul VJM07 doar din lateral.

Esential VJM07 este indicativul noului monopost Force India pentru sezonul 2014
Force India a devenit miercuri prima echipă care publică o imagine cu noul monopost pentru sezonul 2014, care marchează una dintre cele mai mari schimbări ale regulamentului tehnic. Echipa aflată în co-proprietatea lui Vijay Mallya a prezentat însă imaginea din lateral, motiv pentru care anumite elemente de design rămân în continuare necunoscute.

Totuşi, imaginea evidenţiază nasul semnificativ mai jos şi reconfigurarea zonei din jurul sistemului de evacuare, cerinţe aşteptate din partea tuturor echipelor prin prisma noului regulament. Andrew Green, directorul tehnic al echipei, a admis însă că aceasta este doar o versiune preliminară a noului monopost, care urmează să fie dezvoltată agresiv în prima partea a sezonului.

"Nasul nostru este unul în specificaţia pentru lansare, iar mai târziu vom avea un update foarte diferit la partea frontală.

Nu avem resursele necesare pentru a forţa la limită încă de la prima versiune. Am obţinut un monopost cu care putem merge la teste şi în curse, dar urmează să apara noi concepte", a precizat el.

Cu siguranţă există potenţialul pentru ca 2014 să fie cel mai bun sezon al nostru.

Vijay Mallya
Co-proprietar Force India
Pe lângă modificările de design, Force India a introdus şi noi culori pentru monopost. În locul variaţiei cromatice între alb, portocaliu şi verde, Force India a optat de data aceasta pentru nuanţe predominant negre şi portocalii, cu mici inserţii verzi şi albe. Aspectul noului VJM07 este astfel mai agresiv, iar Mallya este încrezător că echipa poate avea în 2014 cel mai bun sezon din întreaga sa istorie.

"VJM07 arată uluitor, iar noile culori reflectă modul în care evoluează Force India. Întotdeauna am crezut că monoposturile noastre sunt cele care atrag cel mai mult privirile, dar adăugarea negrului ne oferă un aspect fioros.

Cu siguranţă există potenţialul pentru ca 2014 să fie cel mai bun sezon al nostru", a precizat el.

Designul complet al noului monopost va putea fi observat în cadrul sesiunii de teste de la Jerez, care va avea loc în perioada 28-31 ianuarie la Jerez. Până atunci, McLaren va deveni vineri prima echipă care prezintă integral noul monopost pentru sezonul 2014.

LANSĂRI MONOPOSTURI 2014:

▶ 24 ianuarie: McLaren;

▶ 25 ianuarie: Ferrari

▶ 26 ianuarie: Sauber

▶ 27 ianuarie: Toro Rosso

▶ 28 ianuarie: Red BullMercedesWilliams şi Caterham.

TESTE DE IARNĂ 2014:

▶ 28-31 ianuarie: Jerez;

▶ 19-22 februarie: Bahrain;

▶ 27 februarie - 2 martie: Bahrain.

Via Force India

Comentarii (8)

  • Force India
    Arata mult mai bine decat varianta 2013!
    11 1
  • Pare mai frumos decat cel de anul trecut. Simplu, curat, elegant. Asteptam sa-l vedem din mai multe unghiuri.
    15 1
  • promitator
    10 1
  • zici ca e momopost de GP2
    5 16
  • Designul monopostului imi place. Cromatica, insa, lasa de dorit.
    2 8
  • hidano
    da, zici ca e sorcova; sorcova ce acopera formele bune
    1 3
  • jul1974
    aduce izbitor de mult cu conceptul ferrari din 201 parca cand ei aveau un nas foarte curbat si coborat
    0 0
  • riginitu
    pacat de liniile alea. Intr-o singura culoare ar fi iesit si ele mult mai bine in evidenta. E ca si cum imbraci o femeie frumoasa in cojoc de baba sa nu i se vada formele.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru