Lotus va utiliza monopostul cu ampatament mărit începând din Coreea de Sud

de Daniel Popescu
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a dezvăluit că va utiliza în curse monopostul cu ampatament mărit începând de la Marele Premiu al Coreei de Sud.

Esential 6 curse va utiliza Lotus noul monopost cu ampatament marit
Kimi Raikkonen a utilizat în antrenamentele de vineri din Marele Premiu al Italiei un monopost cu ampatament mărit cu aproximativ 10 centimentri, însă incele din urmă Lotus a decis să nu continue cu această noutate tehnică în timpul calificărilor şi a cursei.

Totuşi, în urma unor analize amănunţite la fabrica de la Enstone, echipa a stabilit că noua versiune a monopostului reprezintă un pas înainte în termeni de stabilitate. Prin urmare, monopostul cu ampatament mărit va fi utilizat în curse atât de Raikkonen, cât şi de Romain Grosjean, cu începere de la Marele Premiu al Coreei de Sud din 6 octombrie.

"Sper să-l aducem înapoi pentru ambele monoposturi pe tot parcursul weekendului în Coreea de Sud şi apoi şi în restul sezonului", a confirmat şeful Eric Boullier referindu-se la cele şase curse care au mai rămas din acest sezon cu excepţia etapei curente din Singapore.

Ar trebui să ne ofere un monopost mai stabil.

Alan Permane
Director operatiuni Lotus
Alan Permane, directorul de operaţiuni al Lotus, a explicat că principalele beneficii ale monopostului cu ampatament mărit se referă la comportamentul acestuia pe circuit şi nu la o viteză superioară.

"Ar trebui să ne ofere un monopost mai stabil.

Principalul punct slab al monopostului nostru este frânarea şi intrarea în viraje, iar atunci când rezolvăm problema monopostul are un caracter subvirator în mijlocul virajului. Acest ampatament mărit ne permite teoretic o fereastră mai mare pentru a scăpa din zona în care suntem blocaţi. Ar trebui să ne ofere un monopost mai stabil la frânare şi la intrarea în viraje", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru