Malaezia ar putea gazdui cursa pe timp de noapte

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.04.2009
Organizatorii Marelui Premiu al Maleziei au dezvaluit ca analizeaza posibilitatea de a organiza cursa de anul viitor la lumina reflectoarelor.

Pentru prima oara dupa o lunga perioada de timp, o cursa de Formula 1 a fost intrerupta inainte de finalizarea acesteia, iar pilotii au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu jumatate din punctele acordate in mod obisnuit.

Desi a fost oprita din cauza ploilor torentiale, cursa nu a putut fi reluata din cauza intunericului care se lasase odata cu apropierea serii.

Ora de start a cursei a ridicat numeroase semne de intrebare si pentru piloti, insa dorinta lui Bernie Ecclestone de a oferi acest Grand Prix la ore acceptabile pentru telespectatorii din Europa i-a obligat pe organizatori sa accepte compromisul de a da startul la ora locala 17:00.

Pentru a preintampina astfel de probleme pe viitor, organizatorii analizeaza inclusiv posibilitatea de a organiza cursa pe timp de noapte la insistentele lui Bernie Ecclestone. "Dupa fiecare cursa avem discutii cu Ecclestone pentru a vedea cum putem imbunatati lucrurile. Dilema de a organiza cursa mai devreme sau pe timp de noapte va fi rezolvata in curand.

Putem recupera costul (n.r - instalatiei de nocturna) daca inchiriem circuitul pentru alte evenimente", a declarat Datuk Mokhzani Mahathir, presedintele circuitului.

Cu toate acestea, Mahathir aduce in discutie perspectiva securitatii pilotilor in cazul unei furtuni pe timp de noapte. "Ce se intampla daca ploua noaptea? Stropii de ploaie ar afecta instalatia de nocturna, ceea ce va afecta vizibilitatea pilotilor. Si exista alte obiectii pentru aceasta cursa in nocturna, pentru ca pilotii au vrut sa vada linia orizontului in timpul cursei. Cum va fi vizibila linia orizontului pe timp de noapte. Asa ca trebuie sa punem totul in balanta", a mai explicat el.

Via | ITV

Taguri: Malaezia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru