Marele Premiu al Malaysiei, incert pentru sezonul 2016

de Daniel Popescu
Marti, 24.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Malaysia nu a semnat încă prelungirea contractului pentru găzduirea Marelui Premiu de Formula 1, care expiră la sfârşitul acestui an.

Esential 1999 este anul in care a debutat Malaysia in calendarul Formulei 1
Formula 1 ajunge la sfârşitul acestei săptămâni în Malaysia, care a pătruns în calendarul competiţional în 1999. Succesul repurtat în trecut de circuitul de la Sepang nu reprezintă însă o garanţie pentru prelungirea contractului care urmează să expire chiar la finalul acestui an.

Oficialii circuitului se află în negocieri cu Bernie Ecclestone, însă cele două părţi nu au ajuns încă la niciun acord, întrucât gazdele sunt nemulţumite de anumite clauze.

"Suntem încă în discuţii cu Formula One Management şi studiem ultimii termeni ai înţelegerii. Vrem o situaţie din care să câştige ambele părţi. Sunt câteva probleme de care nu sunt încă foarte satisfăcut, dar dacă le vom discuta, vom reînnoi contractul pentru trei ani", a declarat Mokhzani Mahathir, preşedintele circuitului de la Sepang.

Durata contractului anunţată de Sepang, de numai trei ani, este una scurtă, în condiţiile în care astfel de acorduri se încheie de regulă pe perioade de cel puţin cinci ani.

Acesta ar putea fi încă un indiciu că Malaysia nu doreşte să păstreze cursa cu orice preţ, însă şansele unui nou acord sunt impulsionate de faptul că Petronas, compania petrolieră de stat a Malaysiei, şi-a prelungit contractul de sponsorizare cu Mercedes pentru încă trei sezoane.

"Am aflat că Petronas şi-a prelungit contractul de sponsorizare cu Mercedes pentru încă trei ani. Prin urmare, acest lucru reprezintă un impuls să păstrăm Formula 1 la Sepang", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Sa ia exemplul Germaniei?
    10 1
  • Viitorul suna bine... 2 curse va avea sezonul de formula 1, pe acelasi circuit :)))
    13 1
  • .... si in tribune 20 de spectatori care au primit bonus un bilet la cursa cand si-au cumparat sejurul in Guatemala, acolo unde e circuitul ...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru