Marussia se apropie de un acord cu un nou furnizor de motoare

de Daniel Popescu
Marti, 30.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marussia susţine că este aproape să confirme identitatea noului furnizor de motoare pentru sezonul 2014, singurele opţiuni fiind Ferrari şi Mercedes.

Marussia este în căutarea unui nou furnizor de motoare în condiţiile în care britanicii nu dezvoltă unităţi V6 de 1.6 litri pentru sezonul 2014, iar echipa are de ales între Ferrari şi Mercedes.

O decizie cât mai rapidă este esenţială în condiţiile în care viitoarele monoposturi vor fi construite în jurul acestor motoare, iar directorul tehnic Pat Symonds afirmă că se apropie de un verdict final în acest caz.

"Cei de la Renault ne-au spus clar că au suficiente echipe, iar cei de la Ferrari şi Mercedes au fost foarte deschişi pentru noi. Obiectivul meu iniţial pentru noul contract pentru motoarele din 2014 era sfârşitul lui mai, dar sfârşitul lui mai 2012. Aşa că suntem în urmă", a declarat el.

Urmareste Automarket
Presa internaţională susţine că Ferrari are cele mai mari şanse să semneze o nouă înţelegere cu Marussia, în special datorită faptului că Jules Bianchi, unul dintre piloţii echipei, face parte din Academia de Piloţi a Scuderiei.
Symonds a admis că italienii ar fi avantajaţi de o astfel de colaborare, întrucât ar obţine date de la mai multe unităţi în primul sezon cu motoare V6.

"(Înţelegerea cu Bianchi) nu ne-a făcut niciun rău, ci ne-a adus mai aproape de Ferrari. Dar Ferrari vrea mai multe echipe. Pentru că totul este nou, este mai bine să ai mai multe bucăţi ale produsului tău pe piaţă, pentru a afla care sunt problemele şi ce merge cum trebuie", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru