Massa, confirmat la Williams pentru 2014: "Este un vis devenit realitate"

de Daniel Popescu
Luni, 11.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a confirmat semnarea unui contract multianual cu Felipe Massa, care îl va înlocui pe Pastor Maldonado şi va face pereche cu Valtteri Bottas.

Când eram puşti întotdeauna am visat să pilotez pentru Williams, Ferrari sau McLaren şi sunt fericit să semnez cu o altă legendă a sportului după timpul petrecut la Ferrari.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Williams a confirmat luni numeroasele speculaţii apărute în presa internaţională cu privire la linia de piloţi pe care o va alinia în sezonul următor.

Echipa britanică a semnat un contract multianual cu Felipe Massa, care a fost nevoit să-şi caute un alt angajament după ce Ferrari a decis să-l readucă pe Kimi Raikkonen.

Acesta susţine că visul său de a concura pentru Williams s-a îndeplinit, în condiţiile în care alţi cinci piloţi braziliani au mai colaborat cu britanicii, printre ei numărându-se şi Ayrton Senna.

"Williams este una dintre cele mai importante şi de succes echipe din întreaga istorie a Formulei 1. Când eram puşti întotdeauna am visat să pilotez pentru Williams, Ferrari sau McLaren şi sunt fericit să semnez cu o altă legendă a sportului după timpul petrecut la Ferrari.

De asemenea, este plăcut să-mi aduc aminte că unii dintre cei mai buni piloţi brazilieni au concurat pentru Williams şi au închegat legătura naţională cu echipa. Având în vedere numeroasele schimbări de regulament în 2014, sper că experienţa mea va fi folositoare pentru a ajuta echipa în eforturile sale de a depăşi o perioadă dificilă", a declarat el.

La rândul său, coproprietarul Frank Williams susţine că decizia de a-l angaja pe Massa se bazează în primul rând pe vasta experienţă a acestuia.

"Suntem încântaţi să confirmăm linia noastră de piloţi pentru 2014 şi să-l primim pe Massa în rândul familiei Williams. Este un talent excepţional şi un adevărat luptător pe circuit şi aduce multă experienţă într-un nou capitol al poveştii noastre", a precizat britanicul.

MALDONADO, DRUM LIBER SPRE Lotus SAU SAUBER

Esential 35 de milioane de euro este suma cu care Maldonado contribuia anual la bugetul Williams
De asemenea, Williams a confirmat că i-a prelungit contractul lui Valtteri Bottas pentru sezonul 2014, ceea ce înseamnă implicit că Pastor Maldonado va părăsi echipa.
În ultimele zile, cele două părţi au negociat rezilierea contractului şi a parteneriatului cu compania petrolieră de stat din Venezuela, PDVSA.

În urma despărţirii, Williams va pierde cele 35 de milioane de euro anual din partea PDVSA, o mică parte din această sumă urmând să fie acoperită de sponsorii personali ai lui Massa.

Destinaţia exactă a lui Maldonado nu este încă certă. Venezueleanul încearcă să obţină un loc la Lotus, care intenţionează însă să semneze un contract cu Nico Hulkenberg. Într-o astfel de situaţie, Maldonado se va orienta cel mai probabil spre Sauber, echipa care a avut de asemenea grave probleme financiare înainte de a semna un parteneriat cu un grup de investitori din Rusia.

Via Williams

Comentarii (7)

  • pai ce putea sa zica si massa..williams, o echipa de 2 lei..
    2 19
  • Si Magnussen se pare ca a fost confirmat la McLaren in locul lui Perez. In 2013 sigur pilotii au fost de vina la McLaren...
    10 32
  • Sincer........Ma bucur pentru el.............ca il mai vad...........si marele Alonso mai are un rival..........................
    11 9
  • Asta imi aduce aminte de Plesan.:))
    2 3
  • GrosJan
    sa nu va mire daca o sa-l bata Bottas
    3 3
  • foarte bine. Massa merita sa fie in F1!
    3 0
  • acum sincer ...ca sa mai spui ? unul e multumit ca are un mare pilot , altul ca isi indeplineste un vis ....si uite asa toata lumea este multumita .
    Nu aruncati cu pietre dar Massa nu e pilotul care sa aduca puncte pentru o echipa , ca sa devina campioana , Massa e pilot de la locul 5-6 in jos si asta in conditii de pista uscata , pe ploaie nu a excelat niciodata , cum spunea si GrosJan , are sanse mari Bottas sa-l bata pe Massa
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru