Massa îl acuză pe Schumacher pentru incidentul din Canada

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.06.2010
Felipe Massa susţine că a ratat clasarea în puncte în Canada din cauza lui Michael Schumacher, care în opinia sa este vinovat în incidentul din finalul cursei.

Foşti coechipieri la Scuderia Ferrari în sezonul 2006 şi buni prieteni în particular, Michael Schumacher şi Felipe Massa au fost protagoniştii unuia dintre numeroasele incidente petrecute în Marele Premiu al Canadei.

Cei doi rivali pe circuit luptau pentru ultimele puncte puse în joc când s-au acroşat cu numai câteva tururi înainte de final, iar brazilianul a fost nevoit să intre la boxe pentru înlocuirea aripii faţă, ratând astfel prezenţa în puncte. Pilotul Scuderiei Ferrari nu a ezitat să-şi atace fostul coechipier şi susţine că Schumacher este singurul vinovat de incident.

"În ultimele tururi mă îndreptam spre puncte. Eram pe 10, dar Schumacher, care era în faţa mea, era mult mai lent, probabil cu trei secunde, iar Buemi, aflat în faţa sa, era de asemenea lent, aşa că aveam şansa să termin pe opt. Dar apoi a apărut problema cu Schumacher. Mi-a închis uşa prea mult. A frânat pe dreapta şi s-a mutat spre stânga, unde eram eu. Nu am mai putut face nimic, pentru că eram deja la limită cu frânele şi când s-a mutat şi mai mult spre mine mi-a rupt aripa faţă", a explicat brazilianul pe blogul sau găzduit de Ferrari.

Cu toate acestea, Massa rămâne optimist în perspectiva Marelui Premiu al Europei şi spune că luptă pentru titlu este departe de a fi decisă.

"Monopostul a fost mult mai competitiv în Canada decât în Turcia şi asta reprezintă o bază bună de plecare pentru cursa următoare de la Valencia.

Circuitul stradal de acolo nu este atât de diferit de caracteristicile celui de la Montreal şi, mai presus de asta, ne aşteptăm să avem mai multe update-uri pentru F10 pentru a fi şi mai competitivi comparativ cu cei aflat în faţa noastră în campionat. Având în vedere natura impredictibilă a campionatului din acest an, orice se poate întâmpla şi sunt sigur că putem lupta pentru primele locuri în Spania", a adăugat el.

După primele opt curse ale sezonului, Massa ocupa doar locul 8 în clasament cu 67 de puncte.

Via | Ferrari

Comentarii (12)

  • Massa
    Din respect fata de Shumi as fi stat in spate fiind constient ca voi pierde puncte.Din ce spune Massa cred ca el este vinovat.Shumi nu va ierta aceasta gafa facuta de m.
    8 9
  • iuliann
    MASAAA
    Sunt surprins de lipsa de respect a acestui pustiulica. In cursa Schumacher s-a imprastiat pe tot circuitul facand zig-zag-uri si manevre prin care sa opreasca pilotii mai rapizi din spatele lui sa il depaseacsca si ca in cazul Webber-Vettel, cel din fata are tot dreptul sa isi apere pozitia, asta inseamna ca poate sa intre pe trasa ideala, in detrimentul celui din spate. Imi pare rau pt Massa, sincer nu m-as mira daca nu ar fi fost instruit ce sa spuna chiar de catre batranul Montezemolo. Pacat ca a ajuns papitoiul lui Ferarri. Schumy trebuia sa fie in masina aia nu el...
    8 6
  • Sa fiu sincer...
    nici nu ma mai intereseaza pe ce loc termina Schumi.Important este ca si la 41de ani le arata acestor putoi,gena Massa,Hamilton sau Kubica,cum sa faca depasiri,sau cum sa se apere de pilotul din spatele lui.E normal ca Massa sa se planga si sa sustina ca nu-i vinovat cand singurele masini depasite de el intr-o cursa sunt cele gen Lotus sau Hispania.E normal ca atunci cand nu esti in stare de un lucru sa-ti recunosti inferioritatea si sa te dai la o parte.Scria intr-o stire ca Schumacher continua evolutiile modeste,ok...dar maniera de pilotaj n-o analizeaza nimeni?Schumacher a fost adus tocmai in vederea dezvoltarii masinii pentru sezonul viitor,ca p-asta de anul asta n-a avut cine s-o dezvolte,ca Button era cu gandul la femeile din Japonia,iar Barrichello se gandea pe unde o sa alerge.In incheiere,indiferent a cui a fost vina,Massa putea sa taca,macar din respect pt faptul ca Schumacher s-a dat la o parte-n 2006,ca sa mai piloteze Massa si acum un Ferrari,Ferrari pe care cel putin 5 piloti l-ar conduce mai bine ca Massa.
    7 11
  • rayn380
    "putoi" :))
    Mr. 91Schumi06, imi poti arata si mie ce depasiri spectaculoase a facut mai marele Schumacher, cu exceptia ca desi are 41 de ani, in perioada lui de glorie, si-a aratat caracterul "infect", iar acum si-l arata din nou. Cel putin pana acum, anul asta, Schumacher n-a aratat nimic, iar la cursa precedenta, a fost un pericol public pentru toti care erau mai rapizi decat el si incercau sa-l depaseasca. De altfel dupa acel incident cu Kubica, cand a iesit la "arat pe camp" si-a bulit masina si n-a mai putut tine pasul nici macar cu cei de la Toro Roso. Asadar, putoii astia de care zici tu, Massa, Alonso, Hamilton, Vettel, Kubica, adica indeosebi pilotii tineri, sunt sigur ca daca, in perioada de glorie avea acest mare Schumacher o astfel de concurenta, cu siguranta alta era istoria. S-a vazut de altfel in 2005 si 2006, cand pustiul de Alonso a inceput sa-i dea "cu flit"
    15 9
  • @91Schumi06
    parca stirea era despre Massa , nu despre "putoii" de Kubica si Hamilton . Ce sa le demonstreze Schumi anul asta ? ca stie sa se apere ? aia e defensiva la tine ? pai gandeste-te cum ar fi daca toti pilotii ar pilota ca Schumi : lipsa totala de fair-play . S-ar ciondani toti si ar intra cate unul la boxe la fiecare 5 ture . Ce am vazut eu (e doar parerea mea) la Schumi anul asta se cheama nesimtire duse la cote maxime , pe circuit . Si "putoilor" astia 2 , Robert si Lewis, nu le tremura mana cand fac o depasire (vezi Istanbul) ca la altii gen idolul tau , Vettel .(vezi avatarul) .
    7 6
  • xiorel123
    pro/contra
    Prefer sa spun ca toti aveti dreptate.Banuiesc ca Schumy si-a adus aminte de acea regula a conducatorilor auto "cine pupa-n f..d plateste" , dar totusi recunosc ca Massa a fost lipsit de curajul de a ataca in spatele oricarui monopost( nu numai in spatele lui Schumy) observand cat de mult a fost tinut in spate de monoposturile Force India.
    7 1
  • Alonso china
    cam penibil Massa, la manevra lui Alonso din China n-a zis nimic. Totul era roz acolo.
    In fine eu nu inteleg ce ar fi vrut lumea, sa se lase depasit pur si simplu ?! Eu l-as fi descalificat pe Kubica din cursa aia și pt următoarea avand in vedere ca era sa-l nenoroceasca pe Sutil.
    Fiecare vede ce vrea sa vada, iara in a-l acuza pe Schumi de lipsa de fair-play avem o serie de cunoscatori fini. Eu vreau un exemplu de pilot fair-play, sa inteleg si eu ce inseamna asta.
    Alonso, Hamilton, Senna...?
    Acum probabil vor curge randuri despre incidentul cu Villeneuve din 97...
    5 3
  • NeoGalaxy
    Una din pasiunele mele, cursele de Formula 1!
    A fost un incident de cursa si nimic mai mult. Si daca era vina lui Schumacher cu ce-l incalzeste pe Massa? La fel si vice-versa. Idea este ca Massa a fost facut sandvis intre un Force India si un McLaren si ma mir ca nu l-au sanctionat tot pe el, practic, era singurul pe trasa ideala. Dar se mai intampla si probleme de genul asta. Schumacher isi apara si el punctele, si asa l-au depasit cativa si probabil era ofticat. Ceea ce pot intelege pentru ca pana la urma... doar punctele conteaza. Cat despre dezvoltare, Schumacher are nevoie de teste ca sa dezvolte masina. Fara teste, nu-si mai poate aduce aportul. Multi nu stiu ce inseamna testele ci ce feedback produc acele teste asa ca... oricum nu vor intelege cum sta treaba. Dar va spun ca conteaza fundul foarte mult si in Formula 1 si in alte competitii cu acest tip de monopost.
    14 7
  • iulian
    rayan380
    esti ca o hiena! si nu numai tu ci toti care il urasc pe schumacher cand domina copios campionatele din F1 ati tacut si vati ascuns care pe unde a putut si ati tacut din gura acuma ca scumacher are probleme sariti in sus ca dupa melodia lui guta.Mai bine ati tacea pt ca eu cred ca schumi va mai castiga cel putin un titlu
    2 5
  • flavius m.
    massa
    baieti , lasati-l pe masa si de ce se plange el ...hai sa ne uitam un pic in urma si vedem cam cate greseli de pilotaj a facut ! nu mai zic de cate ori a plecat cu furtunul de benzina dupa el ....vis-a-vis de shumacher .....e tipic pt el sa piloteze asa...nu stiu de ce se mira lumea de stilul lui...atipic a pilotat toata cariera lui ! asta e
    3 3
  • Felipe vs Michael
    Am revazut de cateva ori manevra, Shumi a inchis corect, Felipe nu avea ce sa caute acolo, la o distanta atat de mica de viraj. Practic a intarziat f mult atacul. Trebuia sa se relaxeze si sa mai incerce, timp mai avea. Declaratia lui vine ca asumare a faptului ca el este pilot Ferrari iar Schumacher pilot Mercedes. Parafrazand, frate frate, dar cursa e pe puncte.
    6 0
  • @diesel08
    Mai priveste inca odata
    http://www.youtube.com/watch?v=UmJlcCLTipE

    Massa il ajungea pe exterior, iar cand Schumacher se baga ca nesimtitul in fata sa, el a franat, dar era deja prea tarziu. Ce vroiai sa faca? Sa ridice monopostul in brate si sa alerge pe jos, ca sa nu fie atins de Shumi ? Massa e scund, nu poate face asta. Poate Kubica, Sutil sau Weber ;)
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru