Massa: "Schumacher era rapid, dar Alonso este mai inteligent"

de Daniel Popescu
Joi, 07.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Felipe Massa consideră că Fernando Alonso este un pilot mai bun decât Michael Schumacher, întrucât este mai inteligent din punct de vedere tactic decât germanul.

Schumacher era la fel de rapid, dar în termeni de inteligenţă Alonso este mai bun.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Felipe Massa a acordat un interviu pentru Ferrari cu mai puţin de o lună înainte de a părăsi echipa fără să ştie precis care este următoarea sa destinaţie în Formula 1.

Brazilianul a făcut o radiografie a performanţelor obţinute pe parcursul celor opt sezoane petrecute la echipă şi şi-a permis inclusiv să facă o comparaţie între Michael Schumacher şi Fernando Alonso, ca urmare a faptului că i-a avut pe amândoi drept coechipieri.

Întrebat care dintre cei doi este mai puternic, Massa a avut un răspuns tranşant: "Alonso. Schumacher era la fel de rapid, dar în termeni de inteligenţă Alonso este mai bun, pentru că reuşeşte să gestioneze totul perfect".

Pentru un brazilian, să câştige acasă este ca şi cum ai câştiga titlul.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Massa consideră că cel mai bun sezon al său a fost 2008, mai ales că după victoria obţinută în Marele Premiu al Braziliei a fost campion mondial pentru aproximativ 20 de secunde înainte ca Lewis Hamilton să treacă linia de sosire pe locul cinci.
Totuşi, el afirmă că victoria de la Interlagos din 2006 reprezintă cel mai important moment al carierei sale.

"Cu siguranţă 2008, atunci când am fost foarte aproape de titlu, cu multe victorii şi pole-uri. Dar ziua care va rămâne mereu în amintirea mea a fost cea a primei victorii din Brazilia (n.r - 2006). Pentru un brazilian, să câştige acasă este ca şi cum ai câştiga titlul. Vă amintiţi de Senna? Când a câştigat la Interlagos era mai fericit decât atunci când a câştigat titlul. Am învăţat să concurez la Interlagos, am crescut acolo: să câştig acolo pentru Ferrari într-un combinezon verde cu galben a fost cel mai bun moment al vieţii mele", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (15)

  • Si asta o spune un om care va parasi Ferrari la sfarsitul campionatului...
    22 37
  • ayrton4ever
    uuuhhh!! That hurts... mai ales pe romanasii fanatici care si traiesc viata prin realizarile altora... cifrele conteaza si atat :))). Alonso haterii si "Lance Armstrong ai f1" loverii... il vor umple pe Spaniol de rahat, din nou... ca atata stiu.... CIFRE!
    17 37
  • levier
    In interviu, Massa nu a fost nici pe departe atat de categoric: https://www.youtube.com/watch?v=IfXU5v0L2Qs . Nu cred ca inseamna mare lucru, tinand cont ca obiectul interviului a fost altul, iar MAssa nua realizat vreo analiza serioasa.
    12 32
  • octav71
    Massa nu a declarat asta, cel utin nu in mod explicit.
    Ce faceti? Va transformati in presa din aia?
    15 32
  • E doar parerea lui Massa, adica a acelui om care a concurat alaturi de Schumacher, Raikkonen si Alonso.

    @levier Te referi la analize de sange? Ce analiza sa-i mai ceri lui Massa? :)) Deh, stiu ca "analizele" unora de pe site-ul asta sunt mai importante decat cuvintele lui Massa... Toti specialistii s-au strans in Romania. Ce sa stie si Massa asta... Nici nu inteleg de ce vorbeste. Sa-i fie rusine ca vorbeste, daca nu i-a cerut parerea lui Mircea.
    Massa: Schumacher was as quick, but in terms of intelligence, Alonso is better because he manages to put everything together perfectly.
    Read more at http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport/story/134139.html#cCQKoe9e5BLwUxVe.99
    11 30
  • Ferrari
    Toti fanii lui Schumi iau foc acum. Mai era unu pe aici care-l vedea pe Kime mai bun ca Schumacher. La anul ii va fi usor lui Alonso cu Kimi il va bate pe unde-l va prinde. Abia astept!!!!
    20 33
  • ..... si tu massa ..............
    3 30
  • Daca e sa-i luam pe rand vedem ca Lewis il apreciaza la superlativ pe Alonso, Massa la fel. Amandoi i-au fost coechipieri si au avut "meciuri" tari cu el dar au acelasi refren. Cel mai bun prieten al lui Massa e Schumacher, atentie. Unde esti vetel micutule, te tine sa te iei la tranta in aceeasi echipa cu Alonso?Au fost doar niste zvonuri si ai si iesit anul asta sa spui ca-l preferi pe Kimi in locul lui Alonso. Si totusi, nici cu Raikkonen n-ai vrut!E bun Ricciardo, daaa!
    20 27
  • nu, in interviu nu a spus nici pe departe asta. A spus ca a suferit cel mai mult avandu-l coechipier pe Alonso .... asta da, am vazut si noi ...
    Apoi Massa l-a prins pe Schumacher cand era pe picior de plecare din F1 si nu pe acel Schumacher care il batea pe Senna sau facea minuni contra Williams. Unde mai pui ca nici Massa nu era prea tinerel sau in forma cand a facut echipa cu Alonso ....
    Apoi pe Alonso l-a batut cel putin Hamilton iar pe Hamilton il bate Rosberg ...

    Adminul are obiceiul sa arunce astfel de "stiri" ca sa sara postacii cu traficul.... ups, na ca postai si io
    13 38
  • nu il apreciaza Ham pe Alonso asa cum pare. Ham era satul de povestea aia de la McLaren si ca sa scape de presa spune ca il respecta & shit. E cea mai buna maniera de a te detasa de o situatie in care reporterii vor doar sa te traga de limba si sa speculeze orice declaratie. Daca e ceva ce ii place la Alonso este ca vrea sa castige prin orice metoda iar Ham e facut din acelasi material in legatura cu asta
    6 31
  • este posibil,cum la fel de posibil e ca Massa sa fie mai inteligent ca amindoi,asta pentru ca viteza de procesare a informatiilor e uluitoare la astfel de sportivi,dar la Schumacher arma suprema a fost Concentrarea
    6 16
  • vyctor7
    C e face a MSC? al batea pe Senna? Ce curse ai vazut tu bai baiatule?
    5 7
  • Singaporezul
    Falonso este dastept,dar este dastept de "Singapore",ma ciocoflendarilor..
    6 24
  • In primul rand, Massa a dat interviul asta inainte sa fie trmis la plimbare si era normal sa-si perie coechipierul. In al doilea rand, nu stiu de ce inteligenta vorbeste el. Schumacher, impreuna cu echipa, erau in stare sa schimbe strategia chiar in timpul cursei, or Alonso...are un week-end intreg la dispozitie si nu reuseste nimic. O sa-mi sariti in cap, ca n-are masina, ca e masina Red Bull neregulamentara, da' problema e alta: Ferrari o incaseaza cursa de cursa si de la Mercedes si de la Lotus. Probabil ca toate echipele fenteaza regulamentul iar Ferrari sunt cei mai corecti.
    17 11
  • fenechiu
    pe aici a votat numai fanul cel mai inrait al lui Alonso
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru