McLaren îşi schimbă radical direcţia: legendarul Ron Dennis, îndepărtat după 35 de ani la şefia constructorului şi a echipei de F1

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis a fost forţat să-şi dea dimisia din funcţia de CEO al McLaren şi nu va mai fi implicat nici în echipa de Formula 1. Britanicul rămâne însă acţionar şi director în cadrul McLaren Technology Group.

Constructorul britanic de maşini sport McLaren, care deţine şi una dintre cele mai vechi echipe din Formula 1, traversează în această perioadă o perioadă de schimbări profunde.

CEO-ul Ron Dennis a fost forţat să părăsească producătorul în urma unui conflict cu ceilalţi acţionari, fondul de investiţii al statului Bahrain şi omul de afaceri Mansour Ojjeh. Dennis a încercat să obţină finanţare din partea unui grup de companii din China pentru a cumpăra acţiunile rivalilor săi, însă tentativa a eşuat şi a fost forţat să plece.

"Sunt dezamăgit că ceilalţi acţionari au forţat această decizie, în ciuda avertismentelor cu privire la consecinţele acţiunilor lor. Afirmaţiile pe care le-au făcut sunt false. Stilul meu de conducere a fost întotdeauna acelaşi şi a permis McLaren să devină un grup care a câştigat 20 de titluri în Formula 1 şi are afaceri de 850 de milioande de lire sterline pe an", spune Dennis într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
Chiar dacă a demisionat din funcţia de CEO, Dennis îşi va păstra cele 25% din acţiuni pe care le deţine şi, în acelaşi timp, va ocupa în continuare postul de director al McLaren Technology Center.
Totuşi, mai ales că este acţionar minoritar, el nu va mai putea impune strategia de afaceri a grupului şi nu va mai gestiona activitatea echipei de Formula 1. În cursul anului viitor, Dennis intenţionează să lanseze un fond de investiţii în tehnologie, despre care nu a oferit însă informaţii suplimentare.

Dennis a preluat McLaren în 1982, atunci când a reuşit să obţină o sponsorizare de la Marlboro prin care McLaren a fuzionat cu echipa sa de curse, Project 4. Cu excepţia unei pauze în perioada 2009-2014, Dennis s-a aflat permanent la conducerea McLaren şi a avut un rol determinant în succesul producătorul de maşini sport şi al echipei de Formula 1.

În prezent, McLaren include echipa de Formula 1, divizia de curse GT, constructorul de maşini sport şi divizia de tehnologie aplicată.

Via McLaren

Comentarii (10)

  • Imi pare rau pentru Ron. Chiar este o legenda in F1 si este pacat ca s-a ajuns la asta. Sper doar ca noua directie sa le aduca mult dorita performanta necesara pentru a propulsa McLaren in top 3.
    22 1
  • nu el a insistat sa vina Honda
    nu el ci Honda a insistat sa vina Alonso pe o caruta de bani
    7 9
  • Printre posibilii inlocuitori ai lui Ron Dennis sunt vehiculate numele lui Zak Brown si James Allison. Cei de la .Ferari au renuntat la contestarea rezultatului din Mexic.
    9 1
  • Deh, ce să zic...așa i-a fost soarta.
    Dacă eram președinte aș fi spus sec „ghinion”!
    6 0
  • Mclaren
    Zak Brown e viitorul in F1. Ron e trecutul. @lol, tu esti , in cel mai bun caz, fan Vettel. Si chiar nu imi pare rau pentru tine.
    5 2
  • Ron Dennis, din punctul meu de vedere, a fost unul dintre cei mai buni team manageri in F1. Nu stiu de ce am impresia ca defapt cei 30% din acţiuni, pe care ii detine, ii deranjeaza pe majoritari!!
    7 0
  • Pentru toata lumea exista curba descendenta. Oricat de sus ar urca. Pentru Ron e final de traseu.
    2 0
  • tocmai cand mclaren incepe sa-si revina...
    0 0
  • In plan tehnic nu se schimba nimic. Echipa e stabila. E vorba de management, de atragerea unor sponsori noi. Brown este un nume foarte vanat in zilele astea. Are de ales intre jobul lui Bernie sau al lui Ron. Alte variante sunt Ross Brawn sau Allison. Cel mai bun e Brown care zilele astea are un ragaz sa se decida.
    2 0
  • Anonim
    Degaba .daca nai motor te uiti la altii,sansa lor ar fi VW SAU BMW dar slabe sanse
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru