McLaren şi Ferrari anticipează strategii cu o singură oprire la boxe în Canada

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 09.06.2012
McLaren şi Ferrari consideră că există şanse mari ca unii piloţi să opteze pentru strategii cu o singură oprire la boxe în cursa de duminică din Canada.

Antrenamentele libere de vineri au evidenţiat că pneurile oferite de Pirelli pentru Marele Premiu al Canadei au o durată de viaţa neaşteptat de mare.

Pneurile supersoft, compoziţia care se degradează cel mai repede, au rezistat aproximativ 20 de tururi pentru Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen, iar acest lucru îl determină pe Lewis Hamilton să anticipeze inclusiv strategii cu o singură oprire la boxe.

"Degradarea pneurilor poate reprezenta o problemă şi va fi o luptă echilibrată, pentru că se pare că Ferrari se descurcă bine la acest capitol, în special cu pneurile spate. Ar putea fi încă o cursă cu o singură oprire la boxe (n.r - după cea de la Monaco), cu pneuri care să reziste peste 30 de tururi", a apreciat britanicul.

O opinie similară a venit şi din partea lui Massimo Rivola, team managerul Scuderiei Ferrari, care avertizează însă că temperaturile mai mari prognozate pentru duminică ar putea schimba calculele.

"Cred că strategiile vor fi unul dintre punctele cheie ale cursei.

Nu ştiu câţi dintre noi credeau că la Monaco va fi o singură oprire. Vineri am văzut stinturi foarte lungi din partea tuturor celor care au utilizat supersoft-urile mai mult decât noi."

"Este adevărat că pe hârtie pare o cursă cu o singură oprire, dar temperaturile de duminică vor fi foarte diferite de cele de vineri. Am putea avea un scenariu complet diferit dacă temperatura asfaltului este cu 15 grade mai mare, aşa că trebuie să fim pregătiţi să reacţionăm", a explicat italianul.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru