McLaren si Renault au vrut sa boicoteze MP al Australiei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.03.2009
Bernie Ecclestone a dezvaluit ca McLaren, Renault au amenintat ca echipele vor boicota Marele Premiu al Australiei pentru ca nu si-au primit sumele de bani pentru semnarea Acordului Concorde.

Dupa diferentele puternice de opinii dintre FIA si FOTA pe tema sistemului de punctare, Formula 1 este lovita de un nou scandal, care de data aceasta ii aduce in prim-plan pe Bernie Ecclestone, Ron Dennis si Flavio Briatore.

Miza o reprezinta noul Acord Concorde si banii pe care Bernie Ecclestone i-a promis echipelor pentru semnarea acestuia.

Intrucat detinatorul drepturilor coemrciale nu a achitat inca sumele promise echipelor, McLaren si Renault au amenintat ca nu se vor prezenta la Marele Premiu al Australiei, sustinand ca demersul lor va fi urmat de toate celelalte echipe. In plus, se vehiculeaza ca inclusiv campionana mondiala Ferrari a contribuit la initiativa echipelor.

Totul a iesit la iveala in cadrul unei intalniri pe care Ecclestone a avut-o saptamana trecuta cu Ron Dennis, Flavio Briatore si John Howett, presedintele Toyota, cand cei patru au discutat despre noul Acord Concorde. In cadrul unui interviu acordat publicatiei The Times, Ecclestone a dezvaluit presiunile la care a fost supus de Dennis si Briatore, marturisind ca Howett a ramas surprins de initiativa colegilor sai.

"Briatore a spus ca nu-si va pune masinile in avion si ca nu va merge la Melbourne.

Briatore a inceput si apoi a fost ajutat de Dennis", sustine britanicul in varsta de 78 de ani.

Replica lui Ecclestone nu s-a lasat mult timp asteptata, seful F1 sunandu-i pe organizatorii Marelui Premiu al Australiei pentru a anula pregatirile pentru primirea masinilor. "I-am sunat pe toti oamenii care se ocupa de cheltuielile de transport si le-am cerut sa anuleze transporturile. Ei mi-au spus ca nicio echipa nu va merge la Melbourne. Asa ca mi-am spus ca mai bine anulez toate avioanele. Ma costa o avere sa transport toate acele lucruri si aproape la fel de mult sa le anulez".

Desi se vehiculeaza ca Ecclestone nu a cedat presiunilor si, prin urmare, nu a platit sumele cerute de echipe, monoposturile echipelor McLaren si Renault au fost transportate la Melbourne. Ecclestone i-a atacat insa in termeni duri pe Dennis si Briatore si i-a avertizat ca le va crea probleme in cazul in care nu va fi invins de catre acestia. "Daca au venit aici si mi-au pus un pistol in fata capului, ar fi trebuit sa fie siguri ca pot apasa pe tragaci.

Si ar fi trebuit sa fie siguri ca au gloante in pistol pentru ca, daca au ratat, ar trebui sa aiba grija", a mai precizat Ecclestone.

Via | F1way

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    @# F. Briatore -3
    Scuze dar chiar nu inteleg... de ce... F. Briatore a luat -3 puncte... Domenicalli sau... Whitemarsh... ce fac?
    0 0
  • @NeoGalaxy
    In stire se mentioneaza faptul ca Flavio Briatore si Ron Dennis sunt cei care au propus boicotarea cursei de la Melbourne. Whitmarsh si Domenicali nu sunt mentionati, motiv pentru care nu sunt punctati.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @daniel.popescu
    Am citit stirea si consider ca Ferrari nu intra in aceasi categorie. Daca despre McLaren si Renault este sigur, exista doar posibilitatea ca Ferrari sa se alature lor. Deci cele -3 punct mi se pare cam prea usor luate de la Ferrari. Cel putin daca discutam prin prisma acestei stiri.

    "may also have been" este doar a presupunere.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru