McLaren vinde 33% din acțiunile echipei de Formula 1 către un grup american: investiție inițială de 185 de milioane de lire sterline

de Paul Cosma
Luni, 14.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a anunțat vânzarea a până la 33% din acțiunile echipei sale de Formula 1 către un consorțiu de investitori americani. În primă fază, MSP Sports Capital va investi 185 de milioane de lire sterline în operațiunile britanicilor în schimbul a 15% din acțiuni, urmând ca pachetul deținut la McLaren Racing să crească la 33% până la sfârșitul lui 2022.

În vara acestui an, au apărut informații potrivit cărora McLaren vrea să vândă acțiuni în cadrul echipei sale de Formula 1, astfel încât să asigure o finanțare suplimentară pentru a traversa criza COVID-19. Constructorul a spus că va concedia 1.200 de angajați în urma unui program de restructurare.

Discuțiile s-au concretizat în decembrie, iar McLaren anunță că va vinde până la 33% din echipa de F1 către MSP Sports Capital, un consorțiu de investitori americani.

Scopul declarat este revenirea cât mai rapidă în fruntea competiției, după ce McLaren a obținut locul al treilea în clasamentul constructorilor în acest sezon de Formula 1.

Potrivit comunicatului oficial, MSP Sports Capital va investi 185 de milioane de lire sterline în operațiunile echipei, în schimbul a 15% din acțiuni. Pachetul deținut în cadrul McLaren Racing va crește la 33% până la sfârșitul lui 2022.

În urma tranzacției, McLaren Racing este evaluată la 560 de milioane de lire sterline.

Via McLaren

Comentarii (3)

  • Daca acum nu, atunci cand sa vanda?
    Una peste alta F1 are nevoie de McLaren!
    11 1
  • Costel
    D-le Sumi7,

    ce-ati spune daca McLaren s-ar decide nu doar sa vanda,
    ci sa si achizitioneze intr-o cantitate rezonabila tocmai niscaiva statornicie?

    ....nu de altceva da' incepand cu 2021 cei din Woking bifeaza *doar* al treilea motorist in ultimele 5 sezoane de F1 iar hoinareala asta printre propulsoarele marelui circ nu face altceva decat sa le scoata si mai mult in evidenta acele lipsuri pe care doar ei insisi ar trebui sa si le impute
    1 0
  • Adrian
    Mclaren va folosi motoare Mercedes va fi forța mclaren lucrează cu Mercedes și la anu mclaren se va lupta la locul 2 cu Red Bull dacă va merge Ricci bine cu Norris și Mercedes va lua locul 1 cu Hamilton Perez a venit la Red Bull
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru