Mercedes a dominat antrenamentele din Franța: Hamilton și Bottas, cei mai rapizi

de Daniel Popescu
Vineri, 21.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și Valtteri Bottas au fost cei mai rapizi în antrenamentele libere din Franța, în timp ce Charles Leclerc l-a surclasat pe Sebastian Vettel în ambele sesiuni de vineri.

Mercedes a oferit un semnal puternic că este principala favorită la victorie în Marele Premiu al Franței, pe baza performanțelor obținute pe circuitul de la Paul Ricard.

În prima sesiune, Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:32.738, în timp ce coechipierul său Valtteri Bottas a terminat pe locul doi la numai 0.069 secunde.

Rolurile s-au inversat în a doua sesiune, atunci când Bottas a fost cel mai rapid cu 1:30.937, în timp ce Hamilton a terminat pe doi la patru zecimi în spate în urma a numeroase greșeli de pilotaj.

Între timp, Charles Leclerc a încheiat ambele sesiuni pe locul trei pentru Ferrari, la peste trei și, respectiv, șapte zecimi de liderul fiecărei sesiuni. În schimb, coechipierul său Sebastian Vettel a avut o serie de dificultăți de aclimatizare și a încheiat pe locurile cinci și, respectiv, patru. În prima sesiune, el a fost surclasat inclusiv de Max Verstappen (Red Bull).

Pe lângă performanțele obținute de Mercedes, Ferrari a primit o nouă veste proastă la finalul antrenamentelor.

FIA a decis să respingă solicitarea Scuderiei de a reanaliza penalizarea suferită de Vettel în cursa de la Montreal, întrucât a stabilit că echipa italiană nu a adus nicio dovadă nouă în sprijinul nevinovăției pilotului german.

Calificările pentru Marele Premiu al Franței vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursă este programată duminică la ora 16:10.

Franța - Rezultate Antrenamente 1:

Franța - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (2)

  • Mclaren cu pasi marunti dar certi in directia buna.
    6 0
  • Suflu nou (tanar) la echipa. Generatia iRacing. :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru