Mercedes a refuzat sa ofere motoare pentru Williams

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.09.2009
Patrick Head a dezvaluit ca Mercedes a refuzat propunerea de a oferi motoare pentru Williams, echipa britanica avand mari suspiciuni in privinta unui parteneriat cu Renault.

Williams se afla in postura de a cauta un nou furnizor de motoare pentru sezonul 2010, intrucat nu este multumita de performanta unitatilor oferite in acest an de Toyota. Una dintre primele optiuni pentru echipa lui Frank Williams a fost Mercedes, despre care se vehiculeaza in paddock ca detine cel mai performant motor din Formula 1.

Cu toate acestea, contructorul german a refuzat din start propunerea, potrivit informatiilor dezvaluite de Patrick Head, co-proprietarul Williams.

"Cred ca este cunoscut in pitlane ca Mercedes, chiar si in limitele in care poate dezvolta, pare sa fi realizat un progres mai mare decat alte echipe in imbunatatirea motoarelor si este clar ca acesta este un motor foarte bun. Ne-am aratat interesul cu doua luni in urma, dar am fost informati ca motoarele nu sunt disponibile pentru noi", a declarat Head citat de postul britanic de televiziune ITV.

La vremea respectiva, Mercedes era foarte aproape de a ajunge la o intelegere cu Red Bull Racing pentru 2010, insa parteneriatul a intrat in umbra intrucat FIA si McLaren nu si-au dat acordul.

O alta varianta pentru Williams este Renault, insa lucrurile s-au complicat foarte mult dupa ce echipa franceza a fost implicata in scandalul legat de evenimentele de la Marele Premiu al statului Singapore.

Negocierile au intrat astfel in impas pana la aflarea verdictului FIA impotriva francezilor. "Cu siguranta asta nu face lucrurile mai usoare. Nu am decis inca ce motor vom utiliza anul viitor, dar speram sa nu dureze prea mult", a adaugat directorul departamentului de inginerie al Williams.

Una dintre ultimele solutii este reprezentata de Cosworth, insa Head a admis ca echipa trebuie sa ia cat mai rapid o decizie in privinta motoarelor. "Brawn GP a demonstrat ca a fost posibil sa instalezi un nou motor foarte tarziu, dar nu vrem sa impunem asta departamentului de design si probabil nu optimizezi instarea daca amani prea mult. Din cauza interzicerii realimentarilor si, implicit, a rezervorului de combustibil mai mare, vor fi multe schimbari, inclusiv la geometria sasiului", a mai precizat el.

Head nu a exclus posibilitatea de a ajunge la un proces cu Toyota in cazul in care va renunta la ultimul an de parteneriat cu echipa japoneza.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru