Mercedes anticipează progrese majore în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.03.2012
Ross Brawn este convins că Mercedes AMG va înregistra progrese semnificative în sezonul 2012 în urma celor două sesiuni de teste pozitive din această iarnă.

Mercedes AMG a finalizat duminică testele premergătoare noului sezon cu monopostul W03, care a participat doar la evaluările de la Barcelona, după ce echipa a decis să lanseze mai târziu noua maşină.

Chiar şi în acest context, şeful Ross Brawn este satisfăcut de rezultatele obţinute la Barcelona şi se aşteaptă la progrese semnificative pentru sezonul care va începe peste numai două săptămâni.

"Unele părţi fundamentale sunt bune, sistemul de răcire este bun, sistemele funcţionează bună, iar asta înseamnă că inginerii se pot concentra încă de la început pe găsirea performanţei. Prin comparaţie, anul trecut am cheltuit foarte multe resurse pe rezolvarea problemelor cu monopostul, aşa că am progresat mult în ultimele 12 luni. De asemenea, cred că avem o structură mai puternică în companie decât înainte şi mai multe resurse, motiv pentru care sunt încrezător că vom merge înainte", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Una dintre potenţialele probleme ale echipei germane remarcate de presa internaţională în teste este degradarea rapidă a pneurilor soft, însă Brawn a minimalizat speculaţiile şi susţine că temperaturile mai mici decât cele care se vor înregistra în timpul sezonului au contribuit la această impresie negativă.

"Cred că dificultatea este că ne aflăm în condiţii relativ reci la Barcelona şi încercăm să vedem care va fi degradarea pe circuite diferite în condiţii ambientale diferite, aşa că este destul de dificil de anticipat.

Dar ceea ce înţelegem este sensibilitatea, lucrurile care pot schimba nivelul de degradare. Nu cred că avem o problemă esenţială, cred că avem un monopost rezonabil din acest punct de vedere, iar simulările noastre de curse sunt destul de rezonabile", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • tracto
    astept sa o vad si pe asta
    dar dupa ce schumacher a iesit pe post si a zis ca trebuie sa lucreze la degradare nu cred ca au evoluat deloc poate vor fi anul acesta mai jos de locul 4.

    De cand e Mercedes GP in f1 numai declaratii optimiste au auvt chiar si cand au terminat printre ultimii iar acum declaratia lui schumacher spune totul : a ajuns la disperare cu masina mercedes.
    6 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru