Mercedes creşte preţul sistemului KERS la 6 milioane de euro

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.09.2010
Mercedes solicită echipelor McLaren şi Force India şase milioane de euro pentru sistemul KERS pe care îl va furniza în 2011, deşi preţul stabilit iniţial era 1 milion de euro.

Echipele din Formula 1 au decis să reintroducă sistemul KERS începând din sezonul 2011 pentru a evidenţia eforturile depuse pentru protejarea mediului înconjurător.

Strategia a fost acceptată de echipele mici din competiţie numai după ce acestea au primit garanţii din partea constructorilor că sistemul KERS va costa numai un milion de euro pe sezon, pentru a nu avea un impact major asupra bugetului.

Cu toate acestea, Mercedes a decis să mărească preţul sistemelor KERS furnizate pentru McLaren şi Force India la şase milioane de euro, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Auto Motor und Sport. Decizia nu afectează semnificativ McLaren, însă reprezintă o provocare pentru Force India, care va trebui astfel să achite nu mai puţin de 15 milioane de euro pentru pachetul format din motor şi sistem KERS.

De altfel, echipa indiană s-a confruntat recent cu mai multe probleme de natura financiară, fiind implicată şi într-un proces cu compania Aerolab.

Sursa citată menţionează că Ferrari, Renault şi Williams vor menţine preţul sistemului KERS la un milion de euro, fapt confirmat şi de Sam Michael, directorul tehnic al Williams.

"Am estimat costul sistemului nostru KERS la o jumătate de milion de lire sterline (n.r - aproximativ 605.000 de euro) şi nu va cântări mai mult de 25 de kg", a precizat el.

Mercedes susţine că a mărit preţul sistemului KERS pentru că a inclus în factura cinci milioane de euro necesare pentru dezvoltarea trehnologiei.

Via | GMM

Comentarii (8)

  • foarte bine
    Unde-s geniile de la Meclada???
    14 7
  • F1-zone
    inimitabil
    sa stie toata lumea. Este F1-zone tipul cu comentariile acestea "intelepte". De la cineva care-l stie bine.
    4 4
  • F1_Zone
    inimitabil
    Primul comentariu e in topicul stirii. Urmatoarele 2?:)
    4 2
  • F1-zone
    deci mai sunt peacilea
    las' sa ia foc bucataria. Am treaba pa net ...
    1 2
  • :(
    Voi comentati in legatura cu stirea sau va place sa va faceti reclama asa aiurea. (LOL) :))
    2 1
  • :(
    Lool!
    2 1
  • mare lacomie :))
    Someone is getting greedy :P
    2 1
  • vano_2680
    Bravo mercedes.Aveti tot dreptul sa va pretuiti munca.Cine nu-l duce capul,sa plateasca.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru