Mercedes exclude utilizarea ordinelor de echipă la Monaco

de Daniel Popescu
Duminica, 26.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn susţine că Nico Rosberg şi Lewis Hamilton vor fi liberi să lupte pentru victorie la Monaco, chiar dacă Mercedes are varianta de a apela la tactică pentru a-şi spori şansele la victorie.

Oamenii speculează despre o strategie cu broasca ţestoasă şi iepurele, dar cred că niciunul dintre piloţii noastri nu este broască ţestoasă.

Ross Brawn
Sef Mercedes
Mercedes a monopolizat prima linie a grilei de start în Marele Premiu al statului Monaco prin Nico Rosberg şi Lewis Hamilton, iar şansele echipei la victorie sunt mai mari decât în Bahrain sau Spania datorită dificultăţii de a efectua depăşiri.

Principala ipoteză lansată după calificări a fost că Hamilton va avea sarcina de a ţine restul plutonului în spatele său, în timp ce Rosberg se va distanţa pentru a-şi spori şansele la victorie.

Şeful Ross Brawn afirmă însă că cei doi piloţi vor fi lăsaţi să concureze unul împotriva celuilalt pentru victorie, fără să primească ordine de echipă.

Vom lăsa cursa să se dezvolte. Vom lăsa piloţii cât mai singuri posibil pentru a concura unul împotriva celuilalt.

Ross Brawn
Sef Mercedes
"Oamenii speculează despre o strategie cu broasca ţestoasă şi iepurele, dar cred că niciunul dintre piloţii noastri nu este broască ţestoasă.
Lăsăm cursa să se desfăşoare şi vedem ce se întâmplă. Ambiţia noastră este să obţinem un un-doi şi vom încerca să obţinem asta"
, a declarat britanicul.

Brawn consideră că dacă ar fi mizat pe o tactică specială ar fi trebuit să-şi informeze piloţii înainte de calificări, pentru a nu risca apariţia unui nou conflict cu privire la favorizarea unuia dintre ei în defavoarea celuilalt.

"Dacă gândeşti în astfel de termeni trebuie să o faci înainte de calificări, iar noi nu am făcut-o. Aşa că vom lăsa cursa să se dezvolte şi, ca întotdeauna, vom face ce este bine pentru echipă. Vom lăsa piloţii cât mai singuri posibil pentru a concura unul împotriva celuilalt", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru