Mercedes GP modifică pentru a treia oară sistemul de evacuare

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.08.2010
Mercedes GP va trebui să modifice încă o dată sistemul de evacuare al monopostului, în urma supraîncălzii podelei în Marele Premiu al Belgiei.

Mercedes GP a introdus pentru prima oară sistemul de evacuare ce permite evacuarea gazelor de eşapament prin deflectorul spate în cursa de la Hockenheim, însă echipa a constatat o creştere agresivă a temperaturii podelei.

Inginerii au renunţat la inovaţie în cursa din Ungaria, iar la Spa-Francorchamps au introdus a doua versiune. Aceasta a avut însă aceleaşi efecte ca şi prima, iar Ross Brawn, şeful germanilor, a admis că inginerii vor opera o nouă modificare pentru sistemul de evacuare în perspectiva Marelui Premiu al Italiei de peste două săptămâni.

"Problema nu a fost rezolvată complet. Suntem puţin frustraţi că nu am găsit încă o soluţie. Există diverse materiale pe care le poţi folosi la podea şi acea zonă suferă. Nu am anticipat că va fi aşa. Evident, modul în care gazele de eşapament se deplasează în jurul podelei este uneori dificil de anticipat. Sistemul nu este perfect şi va exista o revizie pentru Monza", a precizat el.

Noul sistem de evacuare a fost implementat pentru prima oară de Red Bull şi asigură trasferul gazelor de eşapament către deflectorul spate prin intermediul podelei.

Principala problemă cu care s-au confruntat rivalii pentru copierea acestei soluţii este supraîncălzirea podelei în timpul curselor.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Schumy fan 4 ever
    dati-i foc la masina aia!
    ce puii mei o mai tot "bibilesc" atata?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru