Mercedes: "Hamilton şi Rosberg au fost calmaţi prin cuvinte dure"

de Daniel Popescu
Sambata, 23.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toto Wolff a dezvăluit că tensiunile dintre Lewis Hamilton şi Nico Rosberg apărute după cursa din Ungaria au fost ameliorate după folosirea unor cuvinte dure de către oficialii Mercedes.

Piloţii au avut nevoie de un pic de mediere, management, grijă şi cuvinte dure.

Toto Wolff
Director de motorsport Mercedes
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au sugerat înaintea Marelui Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni că nu au căzut de comun acord cu privire la controversele din cursa din Ungaria, acolo unde britanicul a refuzat să-i cedeze poziţia germanului în ciuda unui ordin de echipă.

Existenţa tensiunii a fost evidenţiată şi de directorul de motorsport Toto Wolff, care a admis că oficialii Mercedes au fost nevoiţi să folosească cuvinte dure pentru a calma situaţia în cadrul echipei.

"Piloţii au avut nevoie de un pic de mediere, management, grijă şi cuvinte dure. Dar nu te poţi aştepta ca lucrurile să decurgă lin, pentru că sunt piloţi de curse, sunt foarte competitivi şi luptă pentru titlul mondial", a declarat austriacul pentru postul de televiziune BBC.

Esential 11 puncte este avansul lui Nico Rosberg in fata lui Lewis Hamilton in clasamentul general
Cu toate acestea, Wolff susţine că Mercedes va adopta în continuare ordine de echipă în cazul repetării scenariului din Ungaria, când piloţii aveau strategii diferite pentru opririle la boxe şi crede că tensiunile nu ar fi existat dacă Rosberg nu era informat că Hamilton se va lăsa depăşit.

"Probabil vom face la fel în viitor.

Nu te poţi aştepta să-i faci viaţa dificilă coechipierului tău când acesta mai are o oprire de făcut. Pe de altă parte, probabil că nu ar fi trebuit să-i spunem lui Rosberg că Hamilton îi va ceda locul, ar fi trebuit să spunem că nu-i va face viaţa dificilă. Nu poţi ruina cursa unui pilot aşteptându-te că acesta să piardă câteva sute de metri. A fost vorba despre cuvintele folosite, nu despre un principiu", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • Devin plictisitori papagalii astia ,icep sa se apropie de Vitelu la prostie si antipatie
    11 6
  • SS76, parca ne-am uita la un show de mizerie de la una dintre televiziunile noastre.....
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru