Mercedes: "În 2014 vor fi doar trei constructori în Formula 1"

de Daniel Popescu
Joi, 02.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Norbert Haug consideră că Mercedes, Ferrari şi Renault vor fi singurii constructori prezenţi în Formula 1 în sezonul 2014.

Esential 3 este numarul constructorilor anticipati de Mercedes pentru sezonul 2014 al Formulei 1
2014 este sezonul in care vor fi introduse motoarele turbo V6 de 1.6 litri
Speranţele FIA de a spori numărul de constructori din Formula 1 prin introducerea noilor motoare V6 de 1.6 litri începând din sezonul 2014 sunt departe de a se materializa.

În plus, oficialii echipei Mercedes anticipează că numărul constructorilor va scădea de la patru în prezent la numai trei în sezonul 2014, ceea ce înseamnă că fiecare producător va trebui să furnizeze motoare pentru patru echipe, iar acest lucru poate genera unele probleme de producţie.

"Bănuiesc, cred şi sunt destul de sigur că vom avea trei şi nu mai mult de trei constructori. Dar cred că putem face treabă bună şi cu trei constructori. Trebuie să evaluăm situaţia. Suntem în discuţii cu cei trei constructori pe tema costurilor şi a reducerii acestora.

Iar acesta va fi de asemenea un subiect important, cine va furniza motoare pentru cine", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes.

Pe lângă Mercedes, Ferrari şi Renault, un alt constructor prezent în Formula 1 este Cosworth, însă britanicii nu au anunţat nimic despre dezvoltarea unor unităţi pentru 2014 şi, în plus, furnizează motoare pentru cele mai slabe echipe din competiţie, Marussia şi HRT.

În plus, compania Pure condusă de Craig Pallock, fostul şef al BAR Honda, a anunţat recent ca a sistat dezvoltarea motoarelor sale din cauza unor probleme financiare.

Via ESPNF1

Comentarii (4)

  • Pai asta am spus de la inceputul sezonului, ca in F1 exista doar 3 echipe pure, 3 constructori: Ferrari, Mercedes si Lotus-Renault. Doar de aceste echipe am un respect major. Restul le consider doar niste grupuri(nu echipe de F1) care pentru a concura in F1 isi iau un nume precum Red Bull dar nu construiesc aripi ci cumpara motoare de la Renault, sau McLaren dar nu ajuta sa auzim un motor McLaren ci cumpara motoare de la Mercedes, sau Force India care folosesc motoare Ferrari s.a.
    7 5
  • Speed,Force India sunt echipate cu motoare Mercedes si nu ferrari.
    4 0
  • Cu tot respectul @Speed,din cate stiu eu Force India folosesc motoare Mercedes,Sauber si Toro Rosso au intradevar au motoare Ferrari,dar in principiu cam asa e,"carosierii"si "motoristii".Cu o mica mentiune ca doar doua echipe pot fi numite cu adevarat 100% constructori: Ferrari si Mercedes,restul sunt combinatii intre diferite caroserii si cei patru motoristi din acest moment in F1 .
    4 1
  • Nu stiu de ce am trait cu impresia ca folosesc motoare Ferrari... multumesc!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru