Mercedes mizeaza pe victorie in Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.03.2010
Mercedes GP isi propune sa debuteze cu o victorie in sezonul 2010, desi Ross Brawn admite ca monopostul este mai lent decat al rivalilor de la Ferrari si McLaren.

Mercedes GP nu a iesit in evidenta in cele patru sesiuni de teste din aceasta iarna, echipa preferand sa se concentreze pe fiabilitatea noului monopost W01.

Pe de alta parte, timpii mai putin competitivi realizati de Michael Schumacher si Nico Rosberg sugereaza ca germanii sunt in spatele rivalilor de la Ferrari si McLaren, iar Ross Brawn, seful Mercedes GP, a admis ca restructurarea echipei de dupa vanzarea Brawn GP a afectat intr-o anumita masura dezvoltarea monopostului.

"Nu suntem atat de bine pregatiti pe cat as vrea, dar ajungem si acolo. A fost o iarna foarte dificila pentru ca a fost prima cu 450 de oameni, comparativ cu cei 700 pe care ii aveam pana acum, iar asta s-a simtit in unele zone", a precizat britanicul in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Reputatul inginer a admis indirect ca monopostul Mercedes GP nu este la fel de rapid precum monopostul rivalilor de la Ferrari sau McLaren, insa sustine ca diferenta de performanta nu este foarte mare.

"Nu cred ca este vorba despre o secunda.

Trebuie sa te uiti la detalii si la ceea ce s-a facut. Cred ca suntem competitivi cand concuram cu mult combustibil in stinturi lungi. Dar este destul de dificil sa obtinem un monopost potrivit", a adaugat el.

Intrebat cum va anula diferenta care separa in prezent Mercedes GP de rivali, Brawn a dezvaluit ca echipa va introduce un update complet nou in Marele Premiu al statului Bahrain. De altfel, presa internationala speculeaza ca germanii au pregatit o versiune competitivia a dublului deflector, preferand sa o ascunda privirilor pentru a nu fi copiata.

"Avem un update pentru Bahrain. Am decis sa nu-l aducem la Barcelona si sa-l lasam pentru ultimul moment. Am invatat sa construim piese fara sa le testam. Asta este crucial cand ai sezoane fara teste, intrucat trebuie sa aduci upgrade in timpul anului. La Barcelona am avut cateva componente noi, dar upgrade-ul major va fi introdus la Bahrain", a mai spus Brawn.

Prin prisma acestui spor de performanta anticipat prin intermediul upgrade-ului, echipa patronata de constructorul Mercedes isi propune sa debuteze in sezonul 2010 cu o victorie pe circuitul Sakhir din Bahrain.

"Obiectivul nostru este sa incepem (n.r - cu o victorie) in Bahrain. Odata ce vedem unde sunt toti ceilalati, vom vedea care va fi misiunea noastra si cum trebuie sa reactionam. Obiectivul nostru este intotdeauna sa castigam cursa urmatoare. iar cursa urmatoare este in Bahrain", a incheiat seful echipei Mercedes GP.

Via | Formula1.com

Comentarii (4)

  • IN CE AN?
    Frumoase vise, dar pentru ce an nu spune. Cred ca obiectivele sunt ca si CINCINALUL pe vremea lui Nae, asa ca in 5 ani o sa castige si ei in Bahrain, dac nu primul loc macar puncte.
    0 1
  • ross
    Mi se ca are perfecta dreptate; Ross nu a spus ca va castiga in Bahrain, dar ca merg sa castige (neamul nostru intelege mai greu diferenta).
    Si eu sunt de parere ca Mercedes sunt mai slabi probabil ca Ferrari, McLaren si RedBull, numai ca asta nu inseamna ca am si dreptate(mai ales cu noile reguli).
    E ok sa-ti dai cu parearea, e rau sa crezi ca doar tu ai dreptate.
    0 1
  • nemetleo
    a mai aparut un frustrat care nu vede decat ce vrea el-VJohann
    0 1
  • bernd
    ms
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru