Mercedes negociază prelungirea contractului cu Rosberg

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.09.2011
Mercedes GP a iniţiat negocierile pentru prelungirea contractului lui Nico Rosberg până în 2015, potrivit presei germane.

Contractul lui Nico Rosberg cu Mercedes GP expiră la sfârşitul sezonului 2012, însă Mercedes GP a demarat deja negocierile pentru prelungirea înţelegerii cu încă trei ani.

Potrivit informaţiilor relatate de presa germană, în negocieri este implicat inclusiv Ross Brawn, şeful echipei deţinute de constructorului Mercedes.

Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, a refuzat să comenteze informaţiile, mărginindu-se să declare că îşi doreşte o colaborare cât mai lungă cu Rosberg. "Nico Rosberg şi Mercedes sunt interesaţi de o colaborare cât mai lungă", a declarat germanul.

Decizia celor de la Mercedes de a-i prelungi contractul lui Rosberg chiar dacă actuala înţelegere este valabilă încă un an este explicată de faptul că Red Bull Racing şi Ferrari ar putea avea un loc liber în 2013.

Astfel, echipa germană încearcă să se asigure că va putea miza pe serviciile sale şi în următorii ani, mai ales că actualul contract al lui Michael Schumacher expiră de asemenea anul viitor.

O linie de piloţi complet nouă ar putea afecta şansele echipei de a reveni în elită Formulei 1.

Pe de altă parte, Rosberg este la rândul său conştient de posibilitatea locurilor libere la cele două echipe rivale, motiv pentru care nu este exclus să amâne cât mai mult o decizie finală privind viitorul său.

Via | F1Times

Comentarii (5)

  • Rosberg
    Ar fi intelept sa mai astepte inca un an luarea deciziei. Oricum Mercedes GP nu prea au de ales si-l vor astepta si pana la anul, daca e nevoie.
    Pe de alta parte nu se stie care este viitorul echipei pe termen lung
    3 0
  • Rosberg
    Rosberg la RBR alaturi de Vettel ar fi o echipa imbatabila.
    3 2
  • mobius
    am toata stima pentru Rosberg
    Si acum, cu Webber echipa este imbatabila, iar asta nu se datoreaza lui Webber sau Vettel ci pur si simplu modului cum este gestionata strategia echipei. Au incalcat regulamentul cursa de cursa si FIA a luat masuri, de maniera daca se mai intampla vom aplica sanctiuni de fiecare data dupa sesizarea incalcarilor. Nu pot sa cred ca la Spa, RBR utilizeaza un unghi de cadere periculos de mare, interzis de regulament si de reglementarile constructorului, RBR profita din plin de avantajele acestuia si se mai si plange de uzura acentuata a pneurilor cerand cu vehementa sa i se permita sa inceapa cursa cu pneuri noi. Probabil ca daca Pirelli nu ar fi fost o firma italiana, FIA ar fi raspuns favorabil la plangerea austriecilor. La argumentarea pe care a adus-o Pirelli la plangere, FIA in loc sa descalifice echipa RBR pentru incalcarea deja a regulamentului, pune doar in vedere echipelor ca daca pe viitor vor mai face asa ceva vor fi aspru sanctionate. Astfel de exemple au mai fost anul acesta bineanteles cu alte elemente tehnice, interzise de Fia dar numai dupa ce RBR le-a folosit castigand cu ele. Desigur, o sa aflam probabil ca si la Montza au folosit altceva ce va fi interzis ulterior. Dupa mine F1 tinde sa devina intr-adevar un mare circ.
    2 2
  • @cyrus, mobius
    Va invitam sa va alaturati noua pe
    https://www.facebook.com/groups/Formula1.Romania/.Va asteptam.
    2 1
  • din moment ce RBR s-a plans de uzura pneurilor nu vad cum i-a ajutat unghiul diferit
    cred ca si-au dat seama tarziu de greseala
    dar tot degeaba; au castigat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru