Mercedes: "Numai un paranoic poate crede într-o conspiraţie la Monza"

de Daniel Popescu
Luni, 08.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a exclus ipoteza unei erori comise intenţionat de Nico Rosberg pentru ca Lewis Hamilton să câştige Marele Premiu al Italiei şi sugerează că schimbarea setărilor pentru frâne ar putea fi cauza greşelilor comise de german.

Esential 2 este numarul de greseli comise de Nico Rosberg in prima sicana in Marele Premiu al Italiei
Lewis Hamilton a câştigat duminică Marele Premiu al Italiei fără să fie implicat într-o luptă directă cu coechipierul său Nico Rosberg. Germanul a pierdut prima poziţie în cursă în momentul în care a frânat prea târziu în primul viraj şi a fost nevoit să ocolească pancartele de carton de pe drumul alternativ, o strategie pe care a folosit-o şi în turul nouă.

Inevitabil în contextul incidentului de la Spa-Francorchamps din urmă cu două săptămâni, presa internaţională a lansat numeroase speculaţii cu privire la faptul că Rosberg a primit ordin să comită o astfel de greşeală pentru a evita un duel direct cu Hamilton. Ipoteza a fost însă exclusă de Toto Wolff, directorul Mercedes Motorsport.

Numai un paranoic ar putea veni cu o astfel de idee.

Toto Wolff
Director Mercedes Motorsport
"Numai un paranoic ar putea veni cu o astfel de idee.
Vreţi să spuneţi că i-am spus să frâneze târziu, să treacă pe lângă şicană şi să-l lase pe Hamilton să-l depăşească? Nu. Vorbim despre titlul piloţilor. Era sub presiune din partea din Hamilton, de aceea s-a întâmplat"
, a declarat austriacul.

La rândul său, Rosberg afirmă că a comis o simplă eroare şi că nu există niciun motiv pentru care Mercedes să-i solicite să-i cedeze poziţia lui Hamilton.

"Am auzit despre teoria conspiraţiei, dar care ar fi motivul să fac aşa ceva în mod deliberat? Nu există niciun motiv. Dacă echipa îţi ordonă să faci asta, o faci, dar nu există niciun motiv pentru care echipa mi-ar cere să schimb poziţia sau ceva de genul ăsta", a precizat el.

Mercedes consideră că eroarea lui Rosberg ar fi fost influenţată şi de decizia germanului de a schimba setările pentru frâne cu scopul de a îmbunătăţi durabilitatea pneurile de pe puntea spate, care se degradau mai repede decât cele frontale.

În plus, FIA a recomandat piloţilor ca, în cazul în care ratează punctul ideal de frânare în prima şicană, să traverseze drumul drept cu pancarte de carton în loc să scurtcircuiteze şicana, pentru a evita primirea unei penalizări.

Via BBC Sport, Autosport

Comentarii (10)

  • Neamtul a aratat inca o data ca este un pilot foarte slab care cedeaza cand e sub presiune.Ar fi o totala rusine pentru f1 ca asemenea individ sa iasa campion
    23 27
  • Adrian
    Mda, franele.....si le-a setat Rosberg
    15 5
  • 89 bis
    Si Vetel a cedat sub presiune, deci este o de 4xrusine ca a iesit campion un astfel de pilot.
    26 12
  • conspiratia teoriei
    Rosberg parcurge 3 tururi in P3, Rosberg isi seteaza gresit franele, Rosberg greseste de 2 ori in acelasi loc-eh....nu trebuie sa crezi in teoria conspiratiei, eu inca nu l-am vazut pe Rosberg gresind de 2 ori intr-o cursa, dar am auzit cum i se cere imperativ, intr-o alta cursa, sa nu-l depaseasca pe Hammy.....
    21 10
  • Mangafaua a ratat startul. Daca n-o facea Rosberg nu gresea prea tare ;)
    12 14
  • C Long
    89....exagerezi cu faptul ca nu e pilot Rosberg....gandestete ca in toti anii cand a fost cu Schumacher coechipier la invins
    20 11
  • @c long- chiar, daca Rosberg nu e pilot atunci cine/ce l-a batut pe marele schumahar?
    17 5
  • mimi de la aprozar
    acuma ce sa zica si astia de la Mercedes?!
    o dau pe dupa cires ca sa iasa cu fatza curata,
    oricum, maimuta plangacioasa e de cacao :))))
    13 5
  • Il simpatizez pe Hamilton si in mai toate comentariile am fost de partea lui... insa acum m-am gandit la o eroare intentionata de cum am vazut faza la TV... sunt cam 2 posibilitati: ori Rosberg are ordin sa il astepte pe Hamilton sa ajunga la 11 puncte in spate (cate erau inainte de Spa) ceea ce mi se pare fair-play, ori chiar a gresit (a mai comis o eroare asemanatoare la Montreal)
    7 1
  • Nu-l mai comparați pe Schumacher cu Rosberg, Schumacher a cîștigat și a arătat ce poate la vremea lui....
    E absurd
    13 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru