Mercedes va castiga 30 de milioane de euro de la Petronas

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.12.2009
Petronas va plati echipei Mercedes GP aprioximativ 30 de milioane de euro pe sezon pentru titulatura de sponsor principal, potrivit unor informatii neoficiale din presa internationala.

Mercedes GP a anuntat luni semnarea unui contract de publicitate cu grupul petrolier Petronas, prin intermediul caruia compania malaeziana va deveni sponsorul principal al echipei.

Cele doua parti nu au divulgat durata sau valoarea contractului, insa presa internationala speculeaza ca Petronas va plati aproximativ 30 de milioane de euro pe sezon. Suma este practic similara cu cea pe care Mercedes ar fi urmat sa o primeasca de la Henkel, in cazul in care contractul cu producatorul german ar fi fost legal din punct de vedere juridic.

La aceasta suma se adauga si veniturile din drepturile TV aferente sezonului 2009, estimate in prezent la aproximativ 50 de milioane de euro. Practic, Merccedes GP beneficiaza in acest moment de un buget de 80 de milioane de euro pentru sezonul 2010 fara ca acesta sa includa investitiile facute in mod direct de constructorul german.

Via | James Allen

Comentarii (1)

  • NeoGalaxy
    @Date
    Si fara cele 350 milioane cu cat au cumparat echipa :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru