Michael Schumacher, în stare critică după un accident la schi (update)

de Daniel Popescu
Luni, 30.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher este în comă, a suferit o operaţie de urgenţă pe creier şi este în stare critică după accidentul suferit duminică la schi în Alpii francezi.

UPDATE - LUNI, 30 DECEMBRIE, ORA 12:00

Pentru moment, nu putem spune care va fi viitorul lui Michael Schumacher.

Jean-Francois Payen
Medic Spitalul Universitar din Grenoble
Michael Schumacher este în continuare în stare critică în comă indusă la spitalul din Grenoble, iar medicii au evitat să anticipeze cum va evolua starea sa de sănătate. Aceştia susţin însă că germanul ar fi murit dacă nu purta casca în timpul accidentului suferit duminică la schi.

Medicii de la Spitalul Universitar din Grenoble au organizat luni dimineaţă o conferinţă de presă în care au oferit informaţii suplimentare despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher, care a suferit un traumatism cranian după ce s-a lovit cu capul de o stâncă în timp ce schia pe o pârtie din Alpii francezi.

 Aceştia au precizat că starea sa de sănătate rămâne critică, iar pentru moment septuplul campion mondial va rămâne în comă indusă pe termen nedeterminat. În plus, ei au refuzat să ofere indicii despre evoluţia viitoare a stării sale de sănătate.

"Schumacher se află în comă indusă, iar situația sa este critică. A fost operat o singură dată până acum. Nu putem vorbi despre ceea ce se va întâmpla, vorbim despre tratamentul său și lucrăm la asta oră de oră. Nu putem traduce jargonul medical, dar Schumacher se află la terapie intensivă, situația sa este foarte serioasă. Se lupta pentru viaţa sa", a declarat Jean-Francois Payen, unul dintre medicii care se ocupă de fostul pilot de Formula 1.

Având în vedere violența șocului, casca să l-a protejat evident. Fără cască, nu ar fi rezistat.

Jean-Francois Payen
Medic Spitalul Universitar din Grenoble
Postul german de televiziune RTL a relatat luni dimineaţă că Schumacher ar fi suferit o a doua operaţie şi că perioada de comă indusă va mai dura 48 de ore, însă ambele informaţii au fost dezminţite de medici la conferinţa de presă.

Payen a dezvăluit că Schumacher este în prezent în viaţă datorită faptului că a purtat cască de protecţie în timp ce schia.

"Având în vedere violența șocului, casca să l-a protejat evident. Fără cască, nu ar fi rezistat. Este un accident care are loc foarte des pe pârtiile de schi. Am încercat să impunem căștile, pentru că suntem puși des în situații asemănătoare. Șocul a fost foarte mare, chiar și în condițiile în care purta cască", a adăugat el.

Medicii şi-au exprimat speranţa că vor oferi noi informaţii despre starea de sănătate a lui Schumacher spre finalul zilei de luni. 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Schumacher suferit o accidentare severă la cap şi a sosit la spital în comă.

[...] a avut nevoie imediat de o intervenţie neurochirurgică. Rămâne în stare critică.

Comunicat de presa
Spitalul Universitar din Grenoble
Starea de sănătate a lui Michael Schumacher după accidentul suferit duminică dimineaţă la schi este mult mai gravă decât s-a crezut iniţial.

Deşi rapoartele preliminare ale spitalului Moutiers indicau că viaţa germanului nu este în pericol, medicii de la spitalul din Grenoble unde a fost transferat ulterior au dezvăluit că acesta este în stare critică.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică aproape de miezul nopţii, septuplul campion mondial a ajuns la spitalul din Grenoble în comă şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă.

"Domnul Schumacher a fost primit la Spitalul Universitar din Grenoble la ora 12:40 (n.r - 13:40, ora României), în urma unui accident la schi petrecut la Meribel la sfârşitul dimineţii. A suferit o accidentare severă la cap şi a sosit la spital în comă, motiv pentru care a avut nevoie imediat de o intervenţie neurochirurgică. Rămâne în stare critică", precizează spitalul francez într-un comunicat de presă.

POSIBILA CAUZĂ A OPERAŢIEI

Experţii spun că este posibil ca Schumacher să fi avut creierul umflat şi că operaţia de urgenţă a fost necesară pentru a micşora presiunea.

Experti medicali
citati de BBC
Medicii spitalului au refuzat să ofere amănunte suplimentare despre starea de sănătatea a fostului pilot de Formula 1, însă mai mulţi experţi susţin că operaţia a fost necesară cel mai probabil ca urmare a inflamării creierului.

"Experţii spun că este posibil ca Schumacher să fi avut creierul umflat şi că operaţia de urgenţă a fost necesară pentru a micşora presiunea", precizează BBC.

În plus, există rapoarte contradictorii cu privire la starea sa de comă. Unele surse afirmă că Schumacher a intrat în comă la scurt timp după accident, în timp ce alte surse spun că starea de comă a fost indusă de medicii de la Moutiers pentru ca situaţia generală a pilotului să se stabilizeze fără apariţia unor complicaţii.

URMĂTOARELE VEŞTI, LUNI LA ORA 12:00

Vrem să auzim că Schumacher nu mai are nevoie de aparat de respiraţie şi că presiunea intracranială rămâne normală.

Gary Hartstein
Fost medic FIA
Spitalul din Grenoble a anunţat că următoarele informaţii despre starea de sănătate a lui Schumacher vor fi făcute publice luni la ora 12:00 (ora României).

Gary Hartstein, fostul medic FIA la cursele de Formula 1, şi-a expus punctul de vedere cu privire la posibilele urmări.

"Nu sunt surprins că trebuie să aşteptăm până la ora 12:00, pentru că asta le oferă medicilor timp să analizeze radiografiile şi sângele.

Este bine. Ce vrem să auzim este că Schumacher nu mai are nevoie sau este pe punctul de a nu mai avea nevoie de aparat de respiraţie şi că presiunea intracranială rămâne normală. Dacă auzim asta, este bine", a precizat el pe reţeaua de sopcializare Twitter.

ACCIDENTE SIMILARE ÎN ULTIMII PATRU ANI

Esential 3 este numarul pilotilor de Formula 1 care in ultimii patru ani au suferit accidente care au necesitat interventii pe creier si/sau coma indusa
Schumacher este al treilea pilot de Formula 1 care trece printr-o operaţie pe creier sau printr-o comă în ultimii patru ani.

Felipe Massa a ratat a doua jumătate a sezonului 2009 după ce a fost lovit în cap de o componentă a monopostului pilotat de Rubens Barrichello în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei, atunci când a intrat în comă indusă şi a avut nevoie de mai multe operaţii faciale. Doi ani mai târziu, Robert Kubica a intrat de asemenea în comă indusă după o serie de operaţii suferite la mână şi picior ca urmare a unui grav accident suferit în raliuri. Amândoi au revenit cu succes în sporturile cu motor.

Schumacher s-a lovit cu capul de o stâncă după ce a căzut în timp ce schia duminică dimineaţă pe o pârtie dedicată profesioniştilor din staţiunea montană Meribel din Alpii francezi. Medicii au ajuns la faţa locului în numai opt minute şi au chemat imediat un elicopter pentru ca germanul să fie transportat la spitalul din localitatea Moutiers. Ulterior, el a fost transportat la Grenoble, întrucât spitalul din această localitate este specializat pe operaţii pe creier.

Via BBC, Gary Hartstein

Comentarii (27)

  • Pe BBC si/sau CNN se spune ca ar fi fost in afara partiilor amenajate.....
    9 1
  • Da, era pe o partie neamenajata pe care o folosesc doar schiorii profesionisti.
    10 3
  • GrosJan
    "...Amândoi au revenit cu succes în sporturile cu motor."

    de de unde revenire de succes a lui massa sau kubica ...
    unul s-a zbatut in f1 dupa revenire iar celalalt nici macar nu a mai putut reveni in f1. Este un "succes" relativ la muritorul de rand nu la pretentiile lor
    17 32
  • nimeni (fost fangio)
    Este mare pacat pentru ca uneori divinitatea nu bate cu parul. Trebuia sa pateasca nasoale cand fura grosolan titluri de campion nu acum! Ii urez multa sanatate! Macar sa se faca bine sa vada cum recordurile lui furate sunt batute de piloti de f1.
    14 67
  • Nu credeam ca e atat de grav. :(

    Vedeti fratilor, de-asta nu schiez eu. Toata lumea spune ca sunt puturos pentru ca ma duc la munte si stau pe fotoliu cu vin fiert langa mine. Pai decat sa patesc de-astea, mai bine puturos.

    Fac haz de necaz, dar na.... probabil Schumacher trebuia sa constientizeze mai bine pericolele la care se expune. Nu avea niciun rost sa riste.
    16 16
  • am citit demult un interviu luat mamei sale(1992)in care spunea cu umor si cu ingrijorare ca orice sport ar face (fotbal,role,bicicleta)vine acasa bandajat,iar cel mic(Ralph)il imita intru totul pe Michael,chiar si in somn se julise...chiar il dusese pe Michael la psiholog la 7ani,banuindu-l ca-si face rau in mod deliberat si tot biata femeie spunea despre M.S.cu ideea de sacrificiu pentru orice lucru pe care-l incepe.
    Acum parerea mea:dupa ce-i vor da jos bandajele o sa intrebe unde-i sint schiurile!
    27 2
  • Dumnezeu sa ii dea sanatate!
    19 2
  • @nimeni (fost fangio)
    Se vede ca esti un nimeni, cum poti gandi acum in aceste ore asa ceva? Ce au titlurile castigate cu "plata cereasca"?
    Sumi a fost si va ramane un luptator, el nu a furat de la nimeni nimic, tot ce a realizat a fost prin munca lui. Sa nu uitam ca a plecat de la Beneton la Ferarri cand Scuderia era mai mereu pe locurile 5 si 6 si a readus stralucirea de altadata. Eu sper sa se refaca cat mai repede si sa revina in sanul familiei pe care il adora atat de mult. Lumea sportului are nevoie de el, o sa ma rog ptr. sanatatea lui.
    35 6
  • A riscat si a pierdut ! Daca vroia viteza si senzatii tari, trebuia sa se pastreze la ce stia mai bine: 4 gume si un volan. Cam stupid sa mori asa dupa ce ti-ai riscat viata de atatea ori intr-o masina de F1.
    In locul lui as fi lasat o scrisoare familiei care sa fie deschisa doar la moartea mea, prin care sa declare ca mi-am revenit, sa ma lege ca o papusa trasa de sfori, sa-mi "salut" fanii de la distanta, apoi sa intru intr-un zid cu 320 km/h... pedala la blana si o caramida deasupra :)) ceva mita la necropsie si... sunt o legenda! Poate parea dur, insa ca om esti supus greselii, indiferent cine esti, iar moartea nu te intreaba cand te ia. Asa ca de ce sa nu faci putin misto de ea pana atunci?
    3 22
  • JugaruGabi
    Unii au probleme la cap... grave!
    18 1
  • Sunt tot felul de pareri p-aici. Ca fan al lui, regret teribil ceea ce s-a intamplat, sincer...sunt si destul de sceptic in ceea ce priveste sansele sa ramana-n viata, iar daca se intampla o minune, cu siguranta nu va mai fi acelasi om ca pana ieri. Insa ce ma deranjeaza e faptul ca si el, ca de altfel toti oamenii cu bani, se cam cred de neatins. Nu era mai simplu sa stea pe terasa la cabana, sa bea un sprit, sa fumeze un trabuc si sa se amuze pe seama altora? A vrut sa demonstreze ceva, cuiva, luand-o pe o partie neamenajata?
    12 15
  • Dacia Plant
    Sper sa isi revina. Dar la cati bani are niciodata nu s-a calmat sa stea in banca lui si sa isi vada de viata. Trebuie neaparat sa faca ceva ca sa fie in pericol. Il sustin din spatele ecranului deoarece il respect mult, am fost si sunt fanul lui.
    9 3
  • schumi
    Oamenii ca ei sunt dependenti de viteza,de adrenalina. Niciunul nu va muri de batranete... Vor muri ori in accident de masina, ori de ski,ori de motocicleta,etc. Sunt dependenti de astfel de activitati...
    23 1
  • Ce pot sa mai zic....SOARTA ! Cap avea, bani avea, faimos era, iubit era, deci nu vad de ce ar fi vrut sa faca spectacol pe partie.....se putea da normal ca toti oamenii de rand incet si sigur. Probabil adrenalina la facut sa se dea pe partii de profesionisti si a patit ce a patit.
    Pacat...sper sa isi revina.
    15 1
  • Scrooge
    @ferr1.....daca nu schiezi nu stiu de ce mai stai pe partie sa respiri aerul degeaba, ca totusi cum stai cu vinul ala fiert si ingurgitezi zaharul din el poate se rupe vreun copac sub greutatea zapezii si cade peste tine, sau poate cand te intorci cu masina inspre casa derapezi si intri in primul sant. Sau poate dupa ce ai parcat masina cand sa intri in bloc iti cade in cap oala cu cioarba pusa de un vecin la racit pe geam. Eu zic sa nu mai iesi din casa ca e perculos.

    In alta ordine de idei, orice sport dus la extrem devine periculos, si la fotbal poti sa o patesti grav daca te lovesti unde nu trebuie, vezi cazul Nesu. Dar cand creierul tau stie sa consume numai vin fiert normal ca te raportezi la cei care schiaza extrem pe nu stiu ce versanti unde natura nu te iarta si nu vezi ca sute de mii de oameni care practica acest sport in conditii normale pe partii amenajate se intorc in proportie de 99,9% intregi acasa.

    Ii doresc insanatosire grabnica lui MC.
    14 3
  • @nimeni (fost fangio)
    hmmm.... si vad cum statea Divinitatea in spatele lui Schumi si intr-o mana avea foile cu "recodurile lui furate", dadea dezaprobator din cap si cu cealalta mana il impingea de la spate intrebadu-l ironic "daca se grabeste". In Romania mentalitatile de "Ev Mediu" nu cred ca vor disparea prea curand.
    12 16
  • GrosJan
    tocmai obisnuinta cu viteza si adrenalina ii face sa riste atat de mult. Desi mult mai complicat si periculos pilotajul decat skyul (sper sa nu gresesc), Schumacher era mai in siguranta acolo pentru ca stia ce face. E ironic sa se intample asa dupa retragere, dupa ce ai riscat 20 de ani si ai scapat cu bine. Imi aduc aminte si de McRae ce sfarsit a avut dupa ce ani la rand a sfidat moartea pe drumuri de munte in raliuri. Eu cred ca o sa scape si o sa revina pe partie sau in sporturile cu motor. Si eu as face la fel, pentru mine statul in fotoliu nu e viata calumea, chiar daca e la munte si cu vin fiert in fata.
    6 3
  • JugaruGabi
    Bai neica nimeni...
    Du-te cu prostiile tale de aici. Devii stresant rau tu si cu divinitatea ta. Marii credinciosi ai lumii ce sunteti...va dati atat de penticostali si invocati divinitatile la astfel de chestii tinandu-o una si buna ca e pedeapsa...alo, ateistul din mine spune ca stie ce spune biblia, iar omul care comite pacate, va fi judecat la sfarsitul vietii, nu in perioada vietii.

    Asta e una... Sa te bucuri ca un "adversar" e in prag de deces... Nu denota decat imbecilism, sa nu ma scuzi ca ti-o zic.

    acum nu conteaza titlurile sale... Ci viata lui.
    Si ca sa terminam discutia, vezi ca Schumacher a preluat Ferrari cand era la pamant si a dus-o, impreuna cu echipa, pe culmile succesului. Asa ca las-o balta.
    15 3
  • Ca fost pilot de vanatoare il inteleg perfect pe MS . Ca om cu familie si cu o situatie materiala de invidiat, nu-l inteleg ... Viata este, pentru piloti in general, ca o scara de cotet - scurta si plina de gainati ... Motto-ul meu in viata este - traieste pentru nimic dar mori pentru ceva ! Ii doresc sa iasa invingator si de data asta , sa redevina omul , NU PILOTUL , ce a fost .... P.S - le recomand celor ce ma musca de turul pantalonilor , sa se abtina macar de data asta !!!!!
    1 1
  • @Scrooge Scoate capul din zapada. Inteleg, de la prea multe sarmale indesate in burta nu mai digeri o gluma.
    Tu acum te dai curajos pentru ca stai pe scaun, cu laptopul in brate?
    Ai 15 ani? La 15 ani practicam tot felul de sporturi si ma credeam smecher. "Nu-mi traiesc viata ca pensionarii". Si cu timpul am avut accidente de la cele mai stupide pana la unele grave, cum ar fi fractura tibiei(nu, nu sunt schiop). Plus ca toata copilaria si adolescenta o am marcata cu tot felul de accidente de la fotbal, box, atletism sau ciclism. O sa treci si tu prin diferite situatii, iar la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu, nu vei mai avea chef de astfel de riscuri. Te asigur. Si uita-te la filmul Rush ca sa intelegi si mai bine cum e treaba cu riscurile...

    Iar eu nu-i suport pe aia care se urca pe partie ca sa faca poze pentru Facebook. Prefer sa raman la vinul meu...

    Exista lucruri mai importante decat placerea. Atat trebuia sa invete Schumacher. Cred ca germanul l-a citit prea mult pe Epicur. Important e sa-si revina si sa bage la cap. Cu siguranta nu va mai risca dupa aceasta nefericita experienta. Cu siguranta va invata sa se bucure de viata sa si de familia sa, fara sa-si asume riscuri inutile.
    Ma duc la munte ca sa ma bucur de peisaj, din acelasi motiv pentru care te duci si tu la sala de fitness.
    8 2
  • nimeni (fost fangio)
    @"fanilor" mei. Daca nici aceasta ironie cu divinitatea nu ati prins-o atunci sunteți o cauză pierdută. De ce "nimeni"? Pentru ca sunt un nimeni in comparatie cu oceanul de indolenta si prostie din care vă revarsati voi. Ii doream sincer sănătate celui mai mare trișor din istoria f1. Motivul e invocat in celalalt mesaj. In rest credeam că fanii f1 sunt ceva mai mult decât gorilele din fotbal...
    4 11
  • Scrooge
    @ferr1.....hai ca o dai intoarsa acum....nu am 15 ci 30 de ani. Si eu mi-am dizlocat umarul si am ramas cu mici "dureri in os" pt ca am cazut chiar la viteza mica evitand un copil de 5 ani. A fost un eveniment izolat, tocmai pentru ca in general imi controlez viteza si nu ma cred Alberto Tomba, la fel cum fac toti prietenii mei. De mers la sala nu merg pt ca nu am nevoie, am grija ce mananc in general, iar cei din familie ma apreciaza si fara steriozi pe mine.
    1 1
  • inexorabil
    Parcă ar fi un deja vu, chiar dacă s-a petrecut pe o pârtie de schi şi nu pe un circuit...Eu nu mai urmăresc Formula 1 de...20 de ani. Da, aţi ghicit, de la celebrul colaps al campionului etern, în acel blestemat viraj...Nici acum nu l-am iertat pentru nesăbuinţa de a vrea să-şi curme propria viaţă, căci a fost sinucidere în toată regula, un maestru inegalabil al manevrelor ca el neavând logic cum să piardă controlul în maniera aceea...Şi nici nu-l voi ierta vreodată! Toată lumea era la picioarele lui, de ce să-l anime dorinţa de a o părăsi?...Unii zic că a fost vina lui...Prost, care l-a îndemnat să concureze, chiar dacă brazilianul căzuse pe gânduri după premonitoria serie neagră din calificări...Şi chiar dacă n-ar fi avut intenţia să se automutileze, în mod sigur conştientiza riscul fatal când s-a decis să urce în monopost...Să fi fost doar un curaj dement, tradus prin curiozitatea de a sfida moartea, şi nimic altceva? În fine, după încremenirea timpului la borna Imola, am aruncat în coşul nepăsării, cu o putere fantastică de refulare, una dintre cele mai mistuitoare pasiuni ale mele...Pe de altă parte, admir priceperea, flerul şi consecvenţa redactorului Daniel Popescu, dar nici măcar asta nu înseamnă un motiv suficient pentru a mă determina să mă..."reload". Nu-mi pasă că Senna vrăjeşte nonstop publicul din Ceruri cu "strecurările" sale magistrale în curbe, căci mai avea de demonstrat o mulţime de giumbuşlucuri pe acest ingrat pământ, iar în termeni lumeşti dezertarea rămâne dezertare! Cât despre hazardul care l-a lovit pe Schumi, deşi n-am fost niciodată un fan al său, totuşi îmi doresc să scape viu...Michael, nu este cazul să-l urmezi pe Rege, fiindcă nu vei putea să-l scoţi din maşină pe nebun şi nici nu ţi-o va da pe mână! Chiar el afirmase: "A concura este în sângele meu, este parte din mine, este însăşi viaţa mea"...
    4 5
  • Haller
    @inexorabil....Omule fa-ti blog....
    3 1
  • Nu avem dreptul de a-i judeca nici cariera, nici viata personala si nici pasiunile. Noi oamenii facem in exces judecati de valoare cand e vorba de altii si nu stim sa ne uitam in propria oglinda, sau daca o facem ne mintim de cele mai multe ori. Michael a facut ce stie mai bine, altminteri nu-l vedeam niciodata pe un circuit. Este un om brav si asta conteaza. Sanatate multa, sunt zile triste pentru mine, sper din toata inima ca inceputul noului an sa ne aduca vesti bune iar Marele Campion, cum spunea un mare campion de raliuri, sa mai castige o ultima cursa!
    4 0
  • Scrooge@inexorabil
    ce-mi plac ce-i care se dau "mama omida" si stiu ei ce-a fost in mintile oamenilor......e clar ca ceva s-a intamplat pt ca la calibrul lui nu avea cum sa se duca asa fara nici un gest in acel parapet......dar de o defectiune tehnica la sistemul de directie te-ai gandit ??? mai ales ca Senna concura intr-o perioada in care mecanica si inovatiile aplicate masinilor de F1 evoluau mai mult ca niciodata.....ok, nu au dovedit la experiza si la proces ca s-ar fi intamplat acest lucru iar Frank Williams a fost achitat, dar totusi ce sanse sunt sa nu mai poti constata defectiunea cand faci "pachet la presa" o masina de genul ala ???? Sau daca din motive nestiute (medicamente, stres....etc.) chiar si asa tanar cum era si-a pierdut cunostinta sau i s-a incetosat vederea pentru o secunda, suficient cat sa se intample accidentul. Pana la urma orice e posibil dar nici pe departe nu cred ca poti/esti in masura sa judeci acele lucruri avand numai telecomanda in mana. Eu zic sa te mai gandesti.
    5 0
  • inexorabil
    @Scrooge, ar fi trebuit să-ţi dai seama că toate indiciile în cazul Senna duc spre o singură explicaţie posibilă...În primul rând, ştia foarte bine când urma să ajungă la acel "corner" problematic (Tamburello), fiindcă nu parcursese circuitul de la Imola de ieri, de azi! Apoi, viteza cu care a intrat în curbă nu se putea justifica: peste 300 km/h !?! Ceilalţi piloţi, mai slabi în meserie, cum de au adaptat toţi viteza pe acea porţiune?! Este just, a avut timp să decelereze până la 220 km/h înainte de coliziunea fatală cu parapetul - eu cred că a vrut să inducă în eroare eventuala anchetă tehnică ulterioară, cum că, vezi Doamne, m-am străduit să atenuez impactul iminent...Tot ca să risipească orice bănuială, a rulat "normal" şase tururi, abordând corect Tamburello...Ce argument pro-suicid ar mai fi? A, da, ai urmărit înregistrarea video de pe monopostul lui Senna? Maşina "curgea" impecabil, nici vorbă de defecţiune tehnică şi cu atât mai puţin la direcţie! Doar viteza părea un pic cam mare şi dintr-odată...buf! Ce zici de expresia feţei lui Prost, surprinsă după inopinatul accident? Figura lui consternată grăia de la sine: "Nu, aşa ceva nu se poate întâmpla...Nu lui Ayrton! Am halucinaţii!!". Dar însăşi figura lui Senna, înainte de începerea cursei, ce sugera? În niciun caz mimica lui nu arăta ca una tipică unui campion încrezător în victorie! Toţi competitorii erau, logic, afectaţi de moartea acelui pilot austriac petrecută cu o zi înainte, dar Senna rămăsese profund şi obsesiv marcat...Părea cufundat în procese de conştiinţă. Faţa lui era clar încordată, astfel că apa pe care a băut-o mai mult a strecurat-o printre dinţi decât a înghiţit-o. Privirea lui era absentă, inertă, metalică. Adepţii ipotezei non-suicid au susţinut că Senna îşi luase cu el în cockpit steagul austriac pentru a-i închina celui decedat o eventuală izbândă, fluturând steagul în turul de onoare. Sau poate că a fost un alt aranjament derutant al brazilianului...Poate că a cugetat altceva: "Pilotajul înseamnă totul pentru mine, dar viaţa asta este ciudată...Pentru prima dată până acum, mă întreb dacă merită s-o trăieşti. Ce absurd să pieri aşa brusc şi nevinovat, în floarea vârstei. Dacă sucombezi, lumea te uită repede, indiferent ce faimă aveai! Probabil şi cei apropiaţi vor simţi la fel...Nu mai este iubire pe pământ. Dormi în pace, prietene, te voi urma imediat! Nu te voi lăsa singur în bezna morţii"...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru