Michelin vrea sa revina in Formula 1 ca furnizor de pneuri

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.02.2010
Michelin a confirmat oficial ca a demarat negocierile cu FIA pentru a furniza pneuri in Formula 1 incepand cu sezonul 2011.

Federatia Internationala de Automobilism este in cautarea unui nou furnizor de pneuri pentru Formula 1 incepand din sezonul 2011, dupa ce Bridgestone a anuntat la finalul anului trecut ca nu va prelungi contractul scadent la finalul acestui sezon.

Pana in prezent nu au existat informatii despre potentialii producatori interesati de contract, insa francezii de la Michelin au confirmat oficial ca au demarat deja negocierile cu FIA pentru a furniza pneuri in cea mai importanta competitie a sporturilor cu motor.

Una dintre conditiile pe care Michelin le impune pentru revenirea in Marele Circ este dezvoltarea unor pneuri ecologice, care sa permita prelungiea duratei de utilizare a acestora, scaderea consumului de carburant si reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

"Am putea lua in considerare o revenire in Formula 1, dar exista cateva conditii foarte clare. Regulamentul pneurilor trebuie sa se schimbe pentru a arata performanta pe care o pot aduce, in special in termeni de reducere a consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon.

Principalul punct este sa ne asiguram ce performanta pot aduce pneurile din F1 pentru industria auto", a declarat Jean-Dominique Senard, directorul executiv al Michelin, citat de agentia economica de presa Bloomberg.

Cerintele celor de la Michelin sunt justificate de dorinta acestora de a-si majora cota de piata in industria cauciucurilor pentru masini de strada prin programul de promovare in Formula 1. Francezii au furnizat pneuri pentru Formula 1 timp de aproape 30 de ani pana in sezonul 2006, cand s-au retras din competitie dupa ce FIA a anuntat impunerea unui singur producator in competitie. Totusi, Michelin a anuntat ca nu ar fi deranjata sa fie unicul furnizor de pneuri in Marele Circ incepand din 2011.

FIA a refuzat sa comenteze declaratiile celor de la Michelin, insa presedintele Jean Todt a afirmat in mai multe randuri ca Formula 1 trebuie sa imbratiseze tenologiile ecologice, astfel ca forul mondial si producatorul francez ar putea ajunge rapid la un numitor comun.

Via | Bloomberg

Comentarii (2)

  • salutare
    ce pacat!si cand te gandesti ca cei de la Danubiana erau atat de aproape de Formula1:))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Pneuri
    Eu din pacate nu sunt fanul ideei de a avea un singur furnizor pentru pneuri. Pur si simplu nu imi place idea. M-as bucura sa fie macar 2-3 furnizori dar deh... nu se intampla intotdeauna cum imi doresc eu, din pacate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru