Mick Schumacher a debutat în Formula 1: fiul lui Michael Schumacher a concurat în antrenamentele din Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Vineri, 11.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, a debutat vineri în Formula 1 în cadrul sesiunii de antrenamente din Abu Dhabi. Germanul a concurat pentru Haas și a terminat sesiunea pe locul 18.

Mick Schumacher a debutat oficial în Formula 1 în cadrul Marelui Premiu din Abu Dhabi, ultima etapă a sezonului 2021.

Germanul în vârstă de 21 de ani a participat la prima sesiune de antrenamente libere de pe circuitul Yas Marina pentru echipa americană Haas.

La volanul monopostului Haas, Schumacher a parcurs în total 23 de tururi, iar cel mai bun timp al său a fost de 1:41.235. Astfel, germanul a încheiat sesiunea pe locul 18, la aproape 4 secunde în urma liderului Max Verstappen.

Schumacher a fost însă mai rapid decât coechipierul său din această sesiune, Pietro Fittipaldi, nepotul dublului campion mondial Emerson Fittipaldi, care a fost cronometrat cu 1:44.069.

Inițial, debutul lui Schumacher în Formula 1 fusese programat pentru Marele Premiu al Germaniei de la Nurburgring, însă nu a putut concura din cauza faptului că antrenamentele au fost anulate din cauza vremii.

Cu numai o săptămână în urmă, Schumacher a cucerit titlul în Formula 2, iar germanul va concura în Formula 1 începând din sezonul 2021 tot pentru Haas.

Contractul a fost obținut ca parte a parteneriatului tehnic dintre Haas și Ferrari, în contextul în care Schumacher este membru în Academia de Piloți a Scuderiei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru