Mihai Marinescu a testat in Formula 2!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.12.2009
Pilotul roman Mihai Marinescu a testat in weekend un monopost de Formula 2 pe circuitul Algarve din Portugalia.

Romania a revenit in acest weekend pe harta sporturilor cu motor, tara noastra fiind reprezentata de Mihai Marinescu in cadrul unei sesiuni de teste pentru competitia Formula 2 ce a avut loc pe circuitul Algarve din regiunea portugheza Portimao.

Brasoveanul in varsta de numai 20 de ani a terminat sesiunea de sambata pe locul 12 dintre cei 16 piloti participanti, cel mai bun timp al sau fiind 1:36.196.

Chiar daca nu a reusit sa se pozitioneze pe locurile fruntase, Marinescu a fost cu numai sapte zecimi de secunda mai lent decat liderul zilei, Jolyon Palmer, fiul fostului pilot de Formula 1 Jonathan Palmer, care este de altfel si organizatorul competitiei. Romanul l-a avut drept adversar si pe Alex Brundle, fiul fostului pilot de Formula 1 Martin Brundle, fata de care a fost mai lent cu aproape trei zecimi de secunda.

Rezultatele lui Marinescu pot fi considerate rezonabile, in contextul in care atat Jolyon Palmer, cat si Alex Brundle au concurat anul trecut in Formula 2 si, implicit, au mai multa experienta in ceea ce priveste comportamentul si calitatile monopostului.

Formula 2 este o competitie "reinviata" de FIA in sezonul 2009 cu scopul de a oferi o rampa de lansare catre Formula 1 pentru tinerele talente. Monoposturile sunt construite de Williams F1 Team si utilizeaza motoare furnizate de constructorul german Audi.

Fiecare campion din Formula 2 primeste drept premiu un test cu un monopost de Formula 1 al echipei Williams, iar primul pilot care a avut aceasta oportunitate a fost Andy Soucek, care acum vizeaza un post de pilot de rezerva pentru echipa lui Frank Williams.

Via | Formula Two

Comentarii (1)

  • bravo Beu
    poate faci pasul asta la anul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru