Monopostul Caterham a trecut testele de omologare ale FIA

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.12.2011
Caterham a anunţat că monopostul pentru sezonul următor a trecut cu bine de testele de siguranţă impuse de FIA.

Caterham a devenit prima echipă care confirmă că noul monopost pregătit pentru sezonul 2012 a trecut de testele de omologare impuse de Federaţia Internaţională de Automobilism.

Informaţia a fost dezvăluită la sfârşitul săptămânii trecute de directorul tehnic Mike Gascoyne pe reţeaua de socializare Twitter.

"O săptămână grozavă. Marţi am redenumit echipa în Caterham F1 Team, iar astăzi primul nostru şasiu a trecut toate testele de omologare ale FIA. Toată lumea a făcut o treabă bună", a scris britanicul pe contul său.

Monopostul cu care Caterham va concura în sezonul 2012 va purta numele CT-01, potrivit declaraţiilor lui Gascoyne.

Omologarea monoposturilor este o cerinţă obişnuită din partea FIA, însă începând din sezonul 2012 a apărut o schimbare importantă de regulament: monopostul trebuie să treacă toate testele de siguranţă ale forului mondial pentru a putea participa la sesiune de teste de iarnă din luna februarie. Până în 2011, echipele puteau participa la teste cu noile monoposturi chiar dacă acestea nu treceau toate testele de omologare ale FIA.

Via | Mike Gascoyne

Taguri: Caterham, Gascoyne

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru