Monopostul Red Bull pentru 2014 va avea o evacuare “neconvenţională”

de Daniel Popescu
Joi, 05.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Helmut Marko este convins că Adrian Newey va implementa un sistem de evacuare neconvenţional pe monopostul Red Bull de anul viitor pentru ca echipa să-şi păstreze supremaţia.

Sunt sigur că anul viitor vom veni cu soluţii care nu sunt convenţionale.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Principala provocare a sezonului următor de Formula 1 este introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri, care vor avea un impact major asupra configuraţiei monoposturilor.

Orice schimbare de o asemenea anvergură are potenţialul de a provoca surprize majore în privinţa performanţelor, întrucât unele echipe mici pot alege soluţii aerodinamice mai potrivite, inclusiv pentru sistemul de evacuare. Red Bull Racing este însă determinată să-şi apere statutul de invincibilitate câştigat în ultimele trei sezoane, iar consultantul Helmut Marko este convins că viitorul monopost va avea o evacuare neconvenţională tocmai din acest motiv.

“Sunt sigur că anul viitor vom veni cu soluţii care nu sunt convenţionale. Sper că astfel ne vom menţine supremaţia. Adrian Newey este cunoscut pentru modul său de lucru, dar în ultimii ani am avut controlul”, a declarat el.

Urmareste Automarket
Totuşi, Marko afirmă că Red Bull va continua să dezvolte şi actualul monopost până când echipa va deveni matematic campioană, mai ales că în cadrul team-ului există două grupuri dinstincte de ingineri.

“Planul nostru este să dezvoltăm monopostul până câştigam titlul mondial.

Lucrăm deja în paralel la noul monopost pentru că există diverse grupuri de tehnologie sub conducerea lui Newey şi din fericire suntem cu toţii foarte motivaţi”, a adăugat el.

Via Auto Motor und Sport

Comentarii (5)

  • Adrian Newey ar trebui interzis in F1!!! :)))
    13 9
  • M-am saturat deja de astia.Daca si dupa introducerea noilor motoare situatia va ramane neschimbata in frunte,cred ca se va schimba din nou regulamentul :)
    13 5
  • sa vezi ras... cam toti se concentreaza pe monopostul de la anu in detrimentul celui actual. Rbr merge cu amandoua odata si sa vezi ca iar le iese. Lui Newey ii mai punea capac Schumacher si Senna dar s-au dus amandoi...
    6 2
  • Ceva e putred acolo, pacaliciul propagandist al energizantelor de apuca de "divulgat" marea inovatie...e neobisnuit pt mareata echipa, pana acum au tacut si-au facut. Pare-se ca "asii" nu mai sunt in mana ci doar in gura. Vom vedea la anul ce va fi pana una alta mai avem un sezon in derulare. @da, Shumacher si Senna i-au pus capac.....Schumacher mai ales in ultimii 3 ani
    3 4
  • Da, iar Mercedes va avea cel mai neconventional motor si Ferrari cel mai neconventional Kers(ERS). Mare filosofie. Redfools raman cu evacuarea. Era lui Newey apune.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru