Monopostul USF1 va fi gata in octombrie

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.07.2009
USF1 Team anticipeaza ca monopostul cu care va concura in sezonul 2010 va fi pregatit pentru primul test in luna octombrie a acestui an.

USF1 Team a primit acceptul FIA de a participa in sezonul 2010 al Formulei 1 in urma cu cateva saptamani, iar de atunci inginerii si-au intensificat eforturile pentru constructia primului monopost.

Ken Anderson, seful echipei americane, a dezvaluit ca asteapta inca o decizie finala in privinta limitarilor motorului Cosworth, insa este convins ca monopostul va putea fi testat in mod corespunzator pe un circuit in luna octombrie.

"O mare parte din monopost este pregatit pentru a fi construit. Sasiul este blocat pentru ca asteptam sa vedem daca motorul Cosworth va fi limitat la 18.000 sau 20.000 de rotatii pe minut. Constructia sasiului va incepe in luna august. Il vom pune pe pamant in septembrie, iar placile exterioare vor fi adaugate in octombrie", a declarat Anderson pentru publicatia britanica Autosport.

Oficialul echipei americane a dezvaluit ca USF1 Team va angaja inca 20 sau 30 de persoane in perioada urmatoare, intrucat team-ul a primit ultimele dotari tehnologice dupa ce a fost confirmata pe grila de start in 2010.

In plus, zvonurile legate de o sponsorizare din partea site-ul video YouTube detinut de gigantul Google s-au intensificat, un anunt oficial pe aceasta tema fiind asteptat pentru urmatoarele saptamani.

O alta preocupare a echipei este sa isi stabileasca sediul din Europa, Anderson osciland in prezent intre circuitul Aragon din Spania si circuitul Paul Ricard din Franta.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru