Monoposturile Red Bull, mult mai grele decat Brawn GP

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.07.2009
Monoposturile pilotate de Mark Webber si Sebastian Vettel sunt cu 17 kg mai grele decat cel al lui Jenson Button si cu 14 kg mai grele decat cel al lui Rubens Barrichello.

Datele oficiale publicate sambata de FIA in ceea ce priveste greutatea monoposturilor demonstreaza ca Red Bull Racing beneficiaza cu adevarat de o masina mult mai competitiva decat a rivalilor de la Brawn GP.

Astfel, Mark Webber a obtinut pole positionul in conditiile in care are un monopost cu 17 kg mai greu decat al lui Jenson Button, clasat pe locul 3 in sesiunea de calificarilor. Situatia este similara si in cazul lui Sebastian Vettel, care are ocazia de a recuperare cel putin doua pozitii prin prisma cantitatii mai mari de combustibil pe care o are in rezervor.

Mai mult decat atat, si cei doi piloti ai echipei McLaren, Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen, sunt mai grei decat Brawn GP, in timp ce Ferrari a mizat de asemenea pe un rezervor mai bofat in combusitibil.

Cel mai greu pilot din primii 10 este, surprinzator, Adrian Sutil. Monopostul Force India pilotat de german are o greutate de 678.5 kg, Sutil avand astfel sanse teoretice de a urca in clasamentul cursei, daca performantele masinii ii vor permite acest lucru.

 Loc  Pilot  Echipa  Greutate
 1  Webber  Red Bull  661
 2  Barrichello  Brawn GP  647
 3  Button  Brawn GP  644
 4  Vettel  Red Bull  661
 5  Hamilton  McLaren  654.5
 6  Kovalainen  McLaren  664
 7  Sutil  Force India  678.5
 8  Massa  Ferrari  673.5
 9  Raikkonen  Ferrari  674
 10  Piquet Jr  Renault  676
 11  Heidfeld  BMW-Sauber  681
 12  Alonso  Renault  668.2
 13  Nakajima  Williams  683.6
 14  Trulli  Toyota  683.7
 15  Rosberg  Williams  689.6
 16  Kubica  BMW-Sauber  673.5
 17  Buemi  Toro Rosso  674.5
 18  Fisichella  Force India  662.5
 19  Glock  Toyota  662.3
 20  Bourdais  Toro Rosso  689.5

 

Taguri: greutati, monopost

Comentarii (18)

  • Go Ferrari
    Ashtept cu nerabdare cursa....
    0 0
  • NeoGalaxy
    @McLaren
    Evident ca McLaren au fost mai usori dar ciudat ca Brawn sunt atat de usori si totusi Red Bull au fost un pic mai rapizi. Brawn mizeaza pe 3 opriri cu schimbare pe 2 daca nu merge treaba si restul pe 2. Cum spunea si un fan Fernando, masina lui Kova pare foarte bine pusa la punct. Faptul ca Kova are 9 km mai mult si totusi a iesit in spatele lui Lewis face ca sa arate ca dezvoltarile de pe masina lui Lewis sa nu aiba nici o eficienta. Din poze Lewis are o masina cu cateva diferente si Kova cu totul alta. Bravo Kova :)
    0 0
  • Pt Papagali
    Acum nu mai ziceti nimic despre cata benzina au cei de la McLaren in rezervor? Marii specialisti in F1 tac?
    0 0
  • ceau
    explica-te,ce ai vrut sa spui,ca nu te intuiesc ca mama omida,DRAKo!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @DRAKo
    Iti zic eu simplu cum sta treaba cu McLaren. Au iesit in fata celor de la Ferrari pentru ca au mai putina benzina in rezervor, asta luand in calcul ca ambele echipe au si folosesc Kers :) Iar ambele echipe sunt dupa echipe fara Kers, singura "curiozitate" este Adrian care a avut noroc :) Deci... Daca este sa dau un pronostic cred ca masinile Ferrari sunt mult mult mai avantajate mai ales pentru ca au cam aceasi cantitate de benzina :) Si lasa-ne cu complimentul "papagali" ca stiu si noi cat de colorat esti tu :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @DRAKo
    Si daca nu stiai fiecare 2-3 kg inseamna cam 1 sutime pe tur, deci... o masina care are cu 20kg mai putin trebuie sa scota vreo 1-1.5s secunde mai repede ca o alta :))))) mai grea cu 20 kg :))) Pura matematica, dar este ceva ce sigur tu nu intelegi :))) Oricum in esenta monopostul McLaren al lui Kova are niste modificari foarte interesante pentru ca se vede un salt facut in fata destul de mare :)
    0 0
  • NeoGalaxy
    Nu mai repeta lucruri auzite de la altii. E un comportament de papagal. Si ce daca ferari au mai multa benzina? Care-i problema? Vor face mai multe tururi pana la primul stop? Si? Matematica pura nu se aplica in cazul F1 pt ca acolo intevine si factorul uman. Ceea ce ma intereseaza pe mine este ca McLaren au facut un progres urias. Au ajuns de pe locurile 18-20 pe 5-6. Sunt happy! :))
    0 0
  • mad79
    N-am ce sa-ti explic!
    0 0
  • ctlnmihai
    Monoposturile Red Bull, mult mai grele decat Brawn GP
    Maine o sa fie o cursa interesanta si chiar daca cele 2 monoposturi Mclaren au benzina mai putina ,cel mai important lucru este ca sagetile argintii incep sa -si revina.Oricum daca maine va ploua strategiile vor fi date peste cap.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @DRAKo
    Scuze ca-ti zic dar ma bucur ca esti happy! Foarte bine! Si tu nu te mai repeta pentru ca tu ai un comportament de papagal. Chestii auzite de la alti... n-as intra pe un teritoriu foarte alunecos aici...
    0 0
  • red bul
    nu uitati ca suntem in europa!!! Poate incepe ploaia in orce moment al cursei, si dupa cum spun meteorologii maine o sa avem o cursa pe ploaie! Cine mai poate paria pe vreme?
    0 0
  • surprize, surprize...
    Eu as miza maine pe Alonso, cred ca va face o figura buna. Masina da semne ca are un nivel de competitivitate comparabil cu cele de top.
    0 0
  • tataie30
    Nu ma mira deloc faptul ca doar ai citit si nu ai cometat deloc. In 3 randuri scrise de tine sunt 4 greseli. Mai exerseaza-ti scrisul! Eu as zice sa te abtii pana mai inveti putin limba romana!
    0 0
  • comentarii
    si eu as paria pe Alonso, dar kersul il va ajuta pe Hamilton, si poate Massa va face ceva ,ca daca nu !!! va pleca dela Ferrari in curind
    0 0
  • mobius
    nu sunt sigurul deci;)..sunt convins ca Fernando va avea o cursa de recuperare buna si va fi in primii 7.Asta in conditiile in care nu va mai gresi..monopostul Renault arata cu totul altfel,ca performante,dupa Silverstone.Le urez bafta tuturor,cursa va fi mai mult decat interesanta:)
    0 0
  • Neo GAlaxy???
    tu dupa poze poti diferentia o masina eu nu vad nici o diferenta intr-e cele doua masini McLaren daca tu vezi cu ochii tai de papagal rosu te rog sa ma anunti si pe mine 1!!!oricum ferrari sunt varza si tu la fel !!!
    0 0
  • BurningFlame
    Oi fi eu pilaf, dar tu cum esti??? Se spune ca PROSTUL nu-i PROST destul daca nu e si fudul. Daca taceai filozof ramaneai. Unde ai facut prietene scoala? Cine te-a invatat sa scrii VREUN cu cratima (liniuta- daca nu sti ce inseamna cratima)? Pleaca la scoala si apoi vino sa comentezi!
    0 0
  • @drako
    sireacu', vorba unui prieten... n-ai cumva si-un blog ma "prietene" de esti atat de atent la greselile gramaticale? comenteaza la subiect (daca te tine creierul), daca nu nu-mi mai fa mie comentariul la "moartea caprioarei" pe aici... rusine adminilor care mi-au sters mesajul!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru