GALERIE FOTO: Iată noul monopost Marussia pentru 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.03.2012
Marussia a prezentat luni pe circuitul de la Silverstone noul monopost cu care va concura în sezonul 2012 al Formulei 1.

Marussia nu a putut participa la nicio sesiune de teste din această iarnă după ce a ratat testele de siguranţă impuse de FIA, însă ruşii sunt prezenţi luni şi marţi pe circuitul de la Silverstone pentru o activitate promoţională.

Chiar dacă noul monopost nu a trecut încă testele de siguranţă, echipa are dreptul să efectueze două zile de filmare în scopuri publicitare, iar cu această ocazie inginerii vor afla date importante despre comportamentul maşinii.

"Suntem foarte bucuroşi să rulăm noul MR01 în această dimineaţă pentru prima oară. A fost o aşteptare lungă şi frustrantă pentru toată lumea, dar acum putem reveni pe circuit pentru a începe să ne pregătim pentru Marele Premiu al Australiei de anul viitor", a precizat John Booth, şeful Marussia.

În primii doi ani de existenţă, echipa a concurat sub numele Virgin şi a construit monopostul exclusiv prin tehnologia computerizată CFD, însă acum a apelat şi la un tunel de vânt.

Noul monopost Marussia beneficiază de un design asemănător cu McLaren pentru partea frontală, devenind astfel doar a doua echipă care nu are un nas mult mai coborât decât restul şasiului. De altfel, Marussia are un parteneriat tehnic cu McLaren, iar oficialii au admis că anumite elemente de design au fost "împrumutate" de la echipa britanică.

Monopostul, a cărui dezvoltare a fost coordonată de consultantul Pat Symonds, va utiliza şi în acest sezon motoare Cosworth.

Via | Marussia

Comentarii (1)

  • 2011?
    John Booth a ramas in 2011, sau deja au planuri pentru la anu'?
    "să ne pregătim pentru Marele Premiu al Australiei de anul viitor"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru