Montezemolo: "Formula 1 trebuie relansata"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.06.2009
Luca di Montezemolo crede ca Formula 1 trebuie relansata, dupa ce echipele FOTA au ajuns la o intelegere cu FIA pe tema regulamentului tehnic pentru sezonul 2010.

FIA a confirmat miercuri ca toate echipele actuale vor participa in sezonul 2010 al Formulei 1, dupa ce cele doua parti au ajuns la o intelegere in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul viitor.

Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari si al FOTA, este incantat de solutia adoptata, insa considera ca intreaga competitie trebuie relansata.

"Cred ca Mosley a facut o treaba foarte buna pentru a rezolva problema. Formula 1 este un sport fantastic si trebuie relansat, nu numai protejat", a declarat italianul la finalul intalnirii din cadrul Consiliului Mondial.

FOTA va confirma joi in mod oficial ca renunta la planurile pentru organizarea unei competitii paralele.

De cealalta parte, chiar daca a cedat presiunilor formulate de echipe, Max Mosley nu se considera invins in disputa cu FOTA.

"Ei bine, nu as spune asta pentru ca ei au obtionut regulile pe care le-au vrut, iar noi avem noi echipe si reduceri de costuri. Procesul de reducere a costurilor agreat este o alta metoda de a face acelasi lucru (n.r - cu bugetul maxim anual).

Intotdeauna m-am gandit ca nu este o diferenta mare intre concepte, iar acum am convenit ca, intr-adevar, nu este", a declarat Mosley.

Britanicul a dezvaluit ca planuise sa renunte la o noua candidatura la functia suprema in forul mondial de cateva luni, insa nu a dorit sa faca acest lucru public pentru a nu influenta rezultatul negocierilor. "Pot sa am o vara linistita pentru prima oara in ultimii 3 ani. Plecarea mea a fost planuita si aranjata, toti cei din FIA stiu asta de cateva luni, dar evident nu am putut sa spun asta in mod public pentru ca intr-un astfel de moment ti-ai pierde influenta", a precizat presedintele FIA.

Via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru