Montezemolo: "Îmi este dor de Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.05.2010
Luca di Montezemolo a dezvăluit că îi simte lipsa lui Michael Schumacher, care a revenit în Formula 1 la rivalii de la Mercedes GP.

Michael Schumacher a cucerit 5 titluri mondiale consecutive pentru Scuderia Ferrari, devenind un adevărat simbol pentru echipa italiană în perioada 1996-2006.

La patru ani de la retragerea din activitate, septuplul campion mondial a revenit însă în Formula 1 pentru rivalii de la Mercedes GP, la numai câteva luni după ce germanul a eşuat în tentativa de a-l înlocui la Ferrari pe accidentatul Felipe Massa. Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a admis că îi simte lipsa lui Schumacher, în special din cauza plecării acestuia la o echipă rivală.

"Am petrecut ani minunaţi împreună şi i-am redat dorinţa de a concura. Uneori îmi este dor de Schumacher, pentru că a oferit atât de mult Scuderiei Ferrari, dar şi el a primit foarte multe", a declarat italianul pentru publicaţia Gazzetta dello Sport.

Subiectul Schumacher a fost readus în discuţie de Montezemolo cu ocazia organizării unui meci de fotbal de caritate, la care vor participa toţi piloţii Scuderiei.

"Acum câteva zile am fost tentat să-l sun pe Schumacher să joace pentru noi.

Dar întrucât echipa noastră poartă numele Ferrari, am evitat să fac asta", a mai precizat italianul.

Referindu-se la situaţia din clasamentul general al Formulei 1, Montezemolo este optimist în privinţa şanselor celor de la Ferrari de a lupta pentru trofeul suprem, în ciuda faptului că Red Bull Racing a dominat cu autoritate debutul de sezon.

"Anul acesta sărbătorim 800 de curse în Formula 1 şi 60 de ani de prezenţă în competiţie. Suntem singura echipă care deţine acest record. Anul acesta, lucrurile nu merg rău. Săptămâna trecută, Alonso a făcut o ispravă incredibilă de pe ultimul loc şi a terminat pe 6. Red Bull nu sunt imbatabili, iar noi suntem pe locul 2 în ambele clasamente", a încheiat Montezemolo.

Via | Gazzetta dello Sport

Comentarii (8)

  • :)
    Cam pe 3 in clasamentul pilotilor , dar fie....
    10 5
  • Pai sa-ti fie!!!!
    Sa-ti fie dor,bai broscarule!In 2006 i-ati facut vant si l-ati aruncat ca pe o masea stricata doar ca sa le faceti loc unor piloti care n-au curse castigate in toata cariera cate are Schumacher intr-un singur sezon.S-a vazut clar ca nu si-a dorit nicio clipa sa se retraga,si cred ca putea sa ia lejer titlurile in 2007 si 2008 si probabil s-ar fi retras dupa aia.Asa...se mai chinuie el si sezonul asta,o tine numai pe locurile 6-10,dar fiti siguri ca sezonul viitor n-are cum sa rateze titlul,plus ca va lucra si el la dezvoltarea masinii de anul viitor!
    12 18
  • Schumi
    Achiesez la ce spune 91Schumi06 si inclin sa cred ca Ferrari nu va mai casiga un titlu multi ani de acum incolo(Dream-team-ul Schumacher-Brawn-Todt-Byrne-Stepney s-a destramat si vor mai trece multi ani pana cand o echipa sa mai realizeze o asemenea dominatie in F1).
    11 9
  • rayn380
    Luca
    Saracul de el......ce mare nacaz....cred ca-si cam da palme ca l-a preferat pe Alonso in locul lui Schumi. Is curios ca in acea zi in care a vrut sa-l sune sa revina la ei, pe cine ar fi dat afara.....hmm, cred ca Massa de la anu, in orice situatie nu va mai fi pe la Ferrari desi dupa ce Schumi a plecat din cadrul scuderiei, acest a fost copilul lor rasfatat si mult iubit si mult talentat si......:P
    6 15
  • Stelian
    bubui de prostie!
    Ai macar habar cand a castigat Schumacher cu Ferrari vreun titltu?Si mai stiti cand a ajuns la Ferrari?Invata cate ceva din istoria F1 inainte sa-ti dai vant pe-aici! Luca nu face decat sa lanseze o diversiune, asta pt cei care au nevoie de traduceri.
    8 3
  • rayn380
    frustrati
    Stelian....tata, tu cine te certi pe aci?? :P

    PS. Ca de obicei voturile in rosu, pentru cei care nu-s fani Ferrari au venit din plin. Inclin sa cred ca noi astia care nu suntem fani Ferrari, primim voturi negative(adica rosii), fiindca acestor respectivi fani rosii, chiar le place rosu si vor sa fie in trend cu echipa lor "ROSIE". Cred ca daca s-ar putea, dupa mintea lor, ar face din acest site unul integral in rosu. Incepe sa-mi placa faptul ca primesc voturi rosii, se pare ca sunt apreciat, ma simt flatat....sper sa intelegeti metafora... >:)
    4 13
  • Bravo
    Bravo pentru ce ai spus 91Schumi06 cat de frumos si de adevarat ai vorbit
    3 3
  • @rayn380
    Stai linistit,ei sunt fani Ferrari ca se uita la curse de prin 2002 incoace.Au vazut si ei ca in acea perioada castiga numai Ferrari si normal cu cine puteau sa tina?Sincer...si eu am fost fan Ferrari cat timp a alergat Schumi pt ei,dar asta nu m-a impiedicat sa recunosc superioritatea unei echipe intr-o anumita perioada,sau sa admit ca altii sunt pur si simplu mai buni.Actualii fani Ferrari probabil ca nici nu stiu ce pilot a obtinut prima victorie a unei masini Ferrari in Formula 1.Oricum...ramaneti cu macaronarii vostri!Ferrari merita aceasta linie "excelenta" de piloti pe care o are...un pilot care in tot sezonul din 2008 a facut greseli cat pt toata cariera,si cel mai slab campion mondial din istorie[mai slab si decat Damon Hill:))].Chiar mi-ar fi rusine sa sustin asemenea piloti.
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru