Montezemolo se va implica mai mult la Ferrari pentru a ajuta echipa să câştige curse

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo a dezvăluit că se va implica mai mult în conducerea echipei pentru a-l ajuta pe noul şef Marco Mattiacci cu scopul ca Ferrari să câştige curse în curând.

Îl voi ajuta, voi face ce am făcut şi în trecut. Voi sta mai aproape de Formula 1, voi petrece mai mult timp.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Înlocuirea lui Stefano Domenicali în funcţia de şef al Scuderiei Ferrari cu Marco Mattiacci, lipsit de experienţă în lumea sporturilor cu motor, a generat surprindere printre fanii echipei.

Întrucât italianul nu este familiarizat cu conducerea unei echipe de Formula 1, preşedintele Luca di Montezemolo a decis să contribuie la perioada de tranziţie printr-o implicare mai mare în cadrul Scuderiei, cu scopul ca Ferrari să câştige curse în curând.

"Îl voi ajuta, voi face ce am făcut şi în trecut. Voi sta mai aproape de Formula 1, voi petrece mai mult timp. Prima persoană care nu este satisfăcută în acest moment sunt eu, dar sunt în prima linie: Mattiacci este alegerea potrivită şi vom câştiga din nou în curând. Am decis să merg pe mâna unui manager tânăr în care cred, o persoană din familia Ferrari, pentru a evita să caut un mercanar în întreaga lume", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Ferrari în epoca Domenicali: un titlu la constructori şi multe erori strategice 

Nu are sens şi nu este corect să subliniem faptul că Mattiacci nu este un tehnician.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
În plus, Montezemolo susţine că lipsa de experienţă a lui Mattiacci în sporturile cu motor este irelevanta pentru postul de şef de echipă, întrucât dezvoltarea monopostului este asigurată de conducerea tehnică.

"Nu are sens şi nu este corect să subliniem faptul că Mattiacci nu este un tehnician.

În plus, l-am ales de comun acord cu Sergio Marchione (n.r - CEO Fiat, compania-mamă a celor de la Ferrari). Avem oameni talentaţi cu calităţi şi capabilităţi şi suntem plini de tehnicieni de la care aştept o reacţie imediată", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (10)

  • SUCCES FERRARI,,,,FORTZAAA ALONSOO
    13 5
  • Mai bine ar pleca si Luca , cat timp Ferrari a avut rezultate , era pe podium , avea victorii , numai el dadea declaratii de ce si cum face , ce echipa de top are ...... cand a inceput sa pice Ferrari , la bagat la inaintare pe Stefano , acum chipurile se implica la echipa ....cu ce sa te implici cand nu se face nimic la echipa , pana si Renault face update se softuri .....Ferrari a ajuns acum cum era in vremea cand a ajuns Lauda la ei , o masina imposibil de condus ....dar toti cu fumuri in cap ...ca doar ...e ...Ferrari .

    La munca fratilor ca va faceti de ras , o sa ajungeti in 2-3 curse sa va bata Torro Rosso , sun fan Raikkonen dar sa vezi cursa in care trece atat pe langa el cat si pe langa Alonso ...Hulk si Perez ata de usor ...e greu
    16 5
  • Adrian Fuchs
    Si asta sufera de... becalioza!
    8 3
  • qwerty
    @unul
    Montezemolo a castigat campionate in calitatea de team boss in anii 70 cu Lauda.
    La inceputul anilor 90 cand a fost pus presedinte la Ferrari a salvat compania de la faliment in timp record. Acum Ferrari are cei mai profitabili ani din toata istoria sa si e cea mai valoroasa companie din tot grupul FIAT
    Eu zic sa ca de degeaba-l critici ca stie omul meserie mai bine decat noi toti la un loc.
    16 3
  • da? cum? vorbind cu Alonso in timpul cursei despre folosirea imensului talent?
    7 3
  • Poate daca va lasa la o parte politica si se va concentra pe sportul in sine, probabil Ferrari va fi mai bine. In ultima vreme a facut mai multa politica si afaceri decat sport. Rezultatele echipei Ferrari o confirma.
    9 0
  • da de ce d-le Monte',e mai frumos cind nu cistiga!
    3 4
  • ar trebui di Monte sa se puna pe "scouting" si sa gaseasca prin multidunea de fabrici (Ferrari, Fiat, Lancia, Abarth, etc) 2-3 ingineri tineri pe care sa-i bage la SF cu misiunea, dc in x curse Alonso sau Kimi castiga va fac "regi" daca nu reusiti nimic "a rivederci!"

    Forza Rossa!
    Asteptam Miracolul!
    7 1
  • Atita timp cit la conducerea echipei sint italieni,Ferrari va cistiga ca in ultimii patru ani.
    5 3
  • @qwerty ai dreptate partial , el ca manager de echipa a stiut sa-si aduca oameni buni langa el , lucru care nu s-a intamplat cu Stefano ... iar la Ferrari in perioada Lauda , a stat 2 ani , si a recrutat tot ce a fost de top pentru cele 2 titluri mondiale din anii aceia , ca manager jos palaria , Ferrari acum nu are nevoie de manageri , ma refer in F1 , are nevoie de un Jean Todt , Brawn sau Briattore , oameni care stiu cat e ceasul .... daca nu ...se duce de rapa totul ... si e pacat
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru